Met deze truc worden onrijpe bananen binnen één uur rijp

Maayke

Groene, onrijpe bananen worden met deze truc binnen één uur rijp en eetbaar

Het komt regelmatig voor dat in de supermarkt nog enkel wat groene, onrijpe bananen te verkrijgen zijn. Niets mis mee natuurlijk, maar als je dezelfde dag deze bananen nog wilt consumeren, zijn deze niet altijd even lekker. Ben je benieuwd hoe je een groene banaan binnen één uur naar geel krijgt? Lees dan snel verder!

Er zijn drie trucs om bananen binnen één uur, twee dagen en zelfs in twee minuten rijp te krijgen.

1. Eén uur

Om te beginnen vertellen we de truc waarbij je de bananen binnen één uur kan rijpen. Het enige dat je namelijk nodig hebt voor deze simpele truc is een oven. Leg je groene bananen op een bakplaat of een ovenrek en bak de bananen een uur lang op 150 graden. Houd de bananen tussentijds goed in de gaten. Haal na een uur de bananen uit de oven en laat ze afkoelen in de koelkast. Je zal zien dat je bananen naderhand zacht, eetbaar en heerlijk rijp zijn!

2. Twee dagen

Heb je iets meer tijd om je bananen te laten rijpen? Dan kun je ook deze truc toepassen waarbij je groene bananen binnen twee dagen kan laten rijpen. Het gas genaamd ethyleen zorgt ervoor dat bananen sneller rijpen. Stop de bananen in een papieren zak, zodat ze ‘vergassen’ en uiteindelijk sneller rijpen. Door andere fruitsoorten als appels, peren of avocado’s toe te voegen aan de zak kan het proces nog sneller verlopen. Na twee dagen zijn je bananen klaar om te eten!

3. Twee minuten

De snelste manier om je bananen te rijpen is met deze truc van twee minuten. Hierbij heb je geen oven maar een magnetron nodig. Prik met een vork een paar gaten in de banaan en plaats deze ongeveer twee minuten in de magnetron. Het enige nadeel met deze truc is dat de banaan nu een stuk zachter is dan voorheen, maar de wat bittere, onrijpe smaak blijft helaas hetzelfde.

Lees ook: Kliekjesdag: zo kun je elk soort kliekje het beste opwarmen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten, WikiHow | Beeld: Max Pixel