Fabiën

We zetten de beste eenpansgerechten op Kookfans voor je op een rijtje

Ga jij deze zomer kamperen en vind jij het ook altijd een gedoe om te koken in je caravan, camper of voor je tent? Een eenpansgerecht is dan vaak het makkelijkst om te maken. Je hebt er maar één pan voor nodig. Scheelt een hoop gedoe en afwas. Wij zetten de vijf lekkerste eenpansgerechten van Kookfans voor je op een rijtje.

1. Kip met romige knoflooksaus

Soms hoeft het koken niet moeilijk te zijn. Al die uren jezelf uitsloven in de koken, daar hebben we simpelweg soms de tijd niet voor. Helemaal als dan vervolgens het hele aanrecht ook nog eens vol staat met vieze vaat. Wil je iets simpels, snel en lekkers bereiden? Dan is dit eenpansgerecht met romige kip en knoflooksaus dé uitkomst.

knoflook kip

2. Gnocchi met worst, lentegroenten en kaas

Dit overheerlijke gerecht met gnocchi, worst, lentegroenten en kaas zet je binnen een half uur al op tafel en het hele gezin kan ervan meegenieten. Eet smakelijk!

gnocchi

3. Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta

Dit recept gaat je als muziek in de oren klinken. Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta, dit wil je toch! Dit heerlijke recept is perfect voor de gezellige avonden met je vrienden, maar wanneer je geen zin hebt om allerlei pannen schoon te maken.

gehaktballen

4. Pasta met zalm in een romige Griekse yoghurtsaus

Pasta is iets wat we bijna elke dag wel kunnen eten. Je kunt pasta op zoveel manieren klaarmaken dat we het gerecht nooit zat worden. Onlangs doken we de keuken in om deze pasta met zalm in een Griekse yoghurtsaus te maken.

pasta zalm witte wijn saus

5. Orzo met spinazie, tomaat en Parmezaanse kaas

Heb je weleens van orzo gehoord? Deze gedroogde pastasoort heeft veel weg van rijst, maar dat is het dus niet. Hoewel het nog niet heel bekend is in de Nederlandse keuken, kun je er overheerlijke gerechten mee maken! Neem bijvoorbeeld dit eenpansgerecht met spinazie, tomaat en Parmezaanse kaas. Omdat je orzo maar 8 minuten hoeft te koken, is de maaltijd in een handomdraai klaar. Ideaal voor op de camping.

Orzo spinazie tomaat

Lees ook: 5x de lekkerste recepten voor salades op Kookfans

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Pexels