Ingrediënten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 2 verse zalmfilets
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gram)
  • 8 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 470 milliliter water
  • 200 gram penne
  • 100 gram verse spinazie, fijngesneden
  • 125 gram Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • Zout en peper, naar smaak
35 min.
2 pers.

Gezond en lekker!

Pasta is iets wat we bijna elke dag wel kunnen eten. Je kunt pasta op zoveel manieren klaarmaken dat we het gerecht nooit zat worden. Onlangs doken we de keuken in om deze pasta met zalm in een Griekse yoghurtsaus te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de pasta met zalm?

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Breng de zalmfilet op smaak met zout en peper en leg ‘m met de huid omhoog in de pan.
  • Druk de zalmfilet zo’n 30 seconden aan met een spatel. Bak de zalmfilet vervolgens nog 3 minuten en draai de zalmfilet om en bak opnieuw 3 minuten.
  • Leg de zalmfilet op een bord en zet apart.
  • Doe de ui en knoflook in dezelfde koekenpan en bak glazig. Voeg vervolgens de paprikapoeder toe en meng goed.
  • Doe de tomatenblokjes, peterselie en wat zout en peper in de pan en roer goed door.
  • Schenk het water bij de tomatensaus, roer even door en breng het water aan de kook.
  • Voeg de penne toe als het water kookt. Laat de pasta zo’n 9 à 10 minuten koken.
  • Haal de huid van de zalm en snijd de zalm in stukjes.
  • Voeg de spinazie en de zalm toe aan de pasta en roer goed door.
  • Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat zo’n 4 minuten staan.
  • Draai het vuur uit, haal de deksel van de pan en roer de Griekse yoghurt door de pasta.
  • Breng de pasta op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Ook lekker: Naanbrood met knoflook en koriander

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 2 verse zalmfilets
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gram)
  • 8 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 470 milliliter water
  • 200 gram penne
  • 100 gram verse spinazie, fijngesneden
  • 125 gram Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • Zout en peper, naar smaak