30 min.
1 pers.

Gevulde paprika’s lenen zich uitstekend voor variatie

Als je nog geen Airfryer hebt, dan mis je een heleboel moois in je leven. Het is makkelijk, snel en heerlijk. Een misvatting is dat je er enkel friet en snacks in kunt maken, maar neem nou deze heerlijke gevulde paprika’s. Zou je deze classificeren als snack? Eerlijk: zo lekker zijn ze wel, maar ook heel gezond! Tijd om die Airfryer eens op te warmen en dit heerlijke recept te maken. 

Wat moet je doen?

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak het gehakt rul in een pan met een beetje olie. Voeg de tacokruiden toe aan het gehakt en roer het goed door met een spatel.
  • Snijd de ui in fijne stukjes en voeg dit toe aan het gehakt. Bak het geheel totdat de ui er glazig uitziet.
  • Voeg nu de salsasaus toe, maar hou een klein beetje over voor later. Voeg ook de mais en de rijst toe.
  • Snijd nu de bovenkant van de paprika af en haal de zaadjes eruit.
  • Doe de paprika’s (zonder vulling) voor 5 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180 graden.
  • Vul de paprika’s nu met het mengsel en top het af met wat salsasaus.
  • Doe de paprika’s nu weer 5 minuten in de Airfryer.
  • Zet de Airfryer nu even uit en doe de kaas op de paprika’s. Doe de lade dicht, maar laat de Airfryer even uit, zodat de kaas niet overal heen vliegt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Zet nu de Airfryer weer aan en laat de kaas volledig smelten op 180 graden voor 2 minuten.

Lees ook: Deze heerlijke knapperige kippenvleugels maak je met maar 3 ingrediënten in de Airfryer!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kellys cooking | Beeld: videostill caribbeanpot

Ingrediënten
  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 ui
  • 1 klein blikje mais
  • 300 milliliter tomatensalsasaus
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 2 paprika's, kleur naar keuze
  • 190 gram rijst