Naomi

Voor welke vis kies jij?

Als we eens een visje willen eten dan staan we voor een moeilijke keuze: gaan we voor verse vis vandaag of kiezen we dat visje dat op ons ligt te wachten in de vriezer? Veel mensen denken dat er een verschil zit tussen deze vissoorten en het Norwegian Institute of Nutrition and Seafood Research (NIFES) onderzocht welke vis nou daadwerkelijk gezonder is. 

Het antwoord zal je verbazen.

Bederven

De onderzoekers constateren in hun onderzoek dat het gemiddeld drie dagen duurt voordat de vis vanuit de zee naar de supermarkt is getransporteerd. De verse vis is dus drie dagen eerder gevangen. Als je de vis invriest dan vertraag je het bedervingsproces, maar gaat dat ook ten koste van de kwaliteit? Niet echt, aldus de onderzoekers. De kwaliteit van diepvriesvis is namelijk net zo goed als dat van zijn verse maatje.

Invriezen

Een voorwaarde voor deze conclusie is echter wel dat de vis gelijk aan boord van de boot ingevroren dient te worden. Dit garandeert de versheid. Gebeurt dit echter niet, dan kan de vis toch in kwaliteit achteruitgaan. Bacteriën krijgen dan namelijk de kans om te vermenigvuldigen en dat wil je uiteraard voorkomen.

Kwaliteit

Het is daarom helemaal niet zo gek om voor diepvriesvis te kiezen. Als deze goed is verwerkt dan kan het zelfs zo zijn dat die variant beter van kwaliteit is. De verse vis doet er immers veel langer over om van de zee naar je bord te komen.

Lees ook: Eet jij regelmatig zalm? Dit zijn de 11 gezondheidsvoordelen van dit veelzijdige stukje vis!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: pxhere