Ingrediënten
  • 455 gram fettucine of pasta naar keuze
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 910 gram garnalen
  • 120 gram spinazie (voeg meer toe naar smaak!)
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • Flinke snuf zout
  • Snuf zwarte peper
  • 480 milliliter slagroom
  • 125 gram spekreepjes
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram verse Peterselie, fijngesneden
27 november 2018
20 min.
3 pers.

Deze romige pasta met garnalen en spek staat zo op tafel

We bezingen op Kookfans.nl wel vaker onze liefde voor garnalen. We vinden ze nu eenmaal erg lekker! En voor een bord romige pasta met garnalen mag je ons ook altijd wakker maken. Doe je er dan ook nog spekjes doorheen? Veeg ons maar op. Wat een lekker maaltje is dit! We verstoppen er nog wat spinazie in om toch wat gezonds binnen te krijgen, maar dat doet echt niet af van de smaak.

Deze pasta Alfredo met garnalen, spek en spinazie doet het altijd goed.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een grote pan met gezouten water op het vuur. Voeg hier de pasta aan toe zodra het kookt en kook het volgens de verpakking al dente.
  • Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur en verhit de olie hierin. Doe de knoflook en de garnalen erin en kook dit totdat de garnalen roze zijn gebakken. Haal de garnalen uit de pan.
  • Doe de spinazie en ui in de pan en voeg voeg peper en zout toe naar smaak. Bak dit totdat de uien glazig zien.
  • Bak ondertussen de spekreepjes in een andere koekenpan.
  • Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
  • Giet ondertussen de pasta af als deze klaar is. Voeg toe aan de kokende saus.
  • Meng de pasta met de saus.
  • Doe de garnalen, het spek, de kaas en de peterselie bij de saus en meng totdat de kaas is gesmolten.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: geroosterde spruiten met Parmezaanse kaas en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 455 gram fettucine of pasta naar keuze
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 910 gram garnalen
  • 120 gram spinazie (voeg meer toe naar smaak!)
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • Flinke snuf zout
  • Snuf zwarte peper
  • 480 milliliter slagroom
  • 125 gram spekreepjes
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram verse Peterselie, fijngesneden