Aanrecht te klein? Met deze tip creëer je meer ruimte in je kleine keuken

Maayke

Zelfs in de kleinste keukens kun je meer ruimte creëeren

Eén van de grootste irritaties in veel huishoudens is de beperkte ruimte op het aanrecht in de keuken. Kleine keukens hebben nu eenmaal niet veel ruimte om veel spullen uit te stallen. Helemaal wanneer je druk in de weer bent met het maken van een lekker gerecht en je meerdere snijplanken, borden en schalen nodig hebt. Is jouw aanrecht ook altijd propvol en kan je wel wat meer ruimte gebruiken in de keuken? Dan is deze tip wellicht wat voor jou!

Een simpele tip waar je veel aan hebt in een kleine keuken.

Kleine keuken

Sommige mensen zijn nu eenmaal niet gezegend met een grote keuken. Wil je wel een uitgebreid diner bereiden in jouw ietwat kleine keukentje? Dan merk je al snel dat je soms ruimte te kort komt. Met name de verschillende snijplanken waar je op de een groente en op de andere vleesproducten aan het snijden bent. Laten we nou juist voor al die snijplanken dé oplossing hebben om zelfs in een kleine keuken toch de ruimte te creëeren die je o-zo nodig hebt.

Meer ruimte creëren

De truc zit ‘m in creëren van een nieuw oppervlak waar je meerdere snijplanken kunt plaatsen om etenswaren op te snijden. Het enige dat je maar hoeft te doen is het openen van de (bestek)lade! Omdat een besteklade meestal een raster bevat waar je alle besteksoorten in scheidt, kan je snijplank hier goed op rusten. Op deze manier ligt je snijplank stabiel en heb je een extra oppervlakte gecreëerd om op te kunnen snijden. Slim, toch?

Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk hieronder de video met de volledige instructie:

Lees ook: 5 manieren om je bami van de afhaalchinees lekkerder te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: LibelleTV | Beeld: videostill