Aldi roept per direct deze vleeswaren terug vanwege salmonellabesmetting

05 december 2018

Heb jij deze vleeswaren onlangs bij de Aldi gekocht?

Supermarkten zijn helaas zo nu en dan genoodzaakt om bepaalde producten terug te roepen. Dit kan te maken hebben met een productfout, een etiketfout of een mogelijke besmetting van het product. Onlangs riep de supermarkt Lidl de ‘pikante hummus’ terug omdat er mogelijk stukjes rode plastic in het product terecht waren gekomen. Nu is het niet Lidl, maar Aldi die per direct een product terug roept naar de winkel.

Aldi waarschuwt voor deze vleeswaren omdat ze mogelijk besmet zijn met de salmonellabacterie.

Veiligheidswaarschuwing Aldi

Klanten die onlangs Elzassercervelaat of pepercervelaat hebben aangeschaft bij de budgetsupermarkt, worden opgeroepen om deze zo snel mogelijk terug te brengen naar de winkel. Het gaat om de vleeswaren van 150 gram met een houdbaarheidsdatum van 26-11-2018 tot en met 07-01-2019. De cervelaat is mogelijk besmet met de salmonellabacterie.

Salmonella

Met het eten van deze vleeswaren lopen mensen het risico om de salmonellabacterie op te lopen. Deze bacterie kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Met name ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen lopen een groot gezondheidsrisico. Salmonella, ofwel de ‘poepbacterie’, is een heel gevaarlijke bacterie. Hij leeft in de darmen van zowel mensen als dieren en als er niet hygiënisch wordt omgegaan met de bereiding, verpakking en verwerking van een product kan de bacterie daarop komen. Mensen die besmet raken met deze bacterie kunnen last krijgen van diaree, buikpijn en koorts. Sommige salmonella besmettingen zijn erg moeilijk te behandelen, omdat ze resistent zijn voor antibiotica.

Terugroep

Consumenten worden dringend verzocht om de cervelaatproducten niet te consumeren. De supermarkt vraagt hun klanten om het product, al dan niet aangebroken, in één van de Aldi-filialen te retourneren. Vanzelfsprekend krijgen de consumenten het aankoopbedrag terug.

Lees ook: Belangrijke waarschuwing: nep kortingsbonnen van Aldi in omloop

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Aldi, NVWA | Beeld: Pixabay