Dit waren wereldwijd de populairste gerechten tijdens de lockdown

25 september 2020
Vivian

Pinterest zette de meest gezochte en bewaarde recepten op een rijtje

Tijdens de intelligente lockdown vanaf halverwege maart zaten we ineens allemaal thuis. Cafés en restaurants waren gesloten, sportscholen waren dicht en we moesten thuis aan het werk. Wat ga je dan doen met al je vrije tijd? Bakken en koken natuurlijk. Dit waren wereldwijd de populairste gerechten.

Bananenbrood

In Nederland en België, maar ook in landen als Engeland en de Verenigde Staten bleek bananenbrood een enorm succes. En met recht! Het is makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Denk bijvoorbeeld aan een luchtig sneetje bananenbrood met blauwe bessen of een pure chocolade bananenbrood. Heerlijk!

Populaire recepten

Pinterest zette de favoriete recepten voor enkele andere landen op een rijtje. Uit deze bevindingen blijkt dat comfort food tijdens de lockdown een regelrechte hit was. En dat is niet zo gek natuurlijk. Je moet toch iets doen om de lockdown een beetje leuk (en lekker!) te houden? Wij zetten de populairste gerechten per land op een rijtje.

Denemarken

Denemarken is natuurlijk hét land van brood en gebakjes. En daar zijn de Deense inwoners tijdens de lockdown niet van afgeweken. Het populairste baksel in Denemarken? Kaneelbroodjes. En zeg nou zelf: als je onderstaande foto ziet, kun je ze dat niet kwalijk nemen. Toch?

https://www.instagram.com/p/B-9L98Lje93/?utm_source=ig_embed

Argentinië

Aan de andere kant van de wereld, in Argentinië, zijn ze blijkbaar gek op huisgemaakte croissants met boter. Zo schrijft iemand op Instagram: “Dag 48204 van de quarantaine en wat kan ik vandaag beter doen dan croissants eten samen met een koffietje?” Eerlijk is eerlijk, die croissants zien er heerlijk uit.

https://www.instagram.com/p/B-Kfbt4p6vV/?utm_source=ig_embed

Nieuw-Zeeland

Aan de ándere kant van de wereld, hadden ze in Nieuw-Zeeland bijzonder veel zin in scones. Deze Britse lekkernij kun je zowel zoet met bijvoorbeeld lemon curd of clotted cream eten, of juist hartig met cheddarkaas en spekjes.

https://www.instagram.com/p/CFQX_NHAsN7/?utm_source=ig_embed

Spanje

In Spanje waren ze tijdens de lockdown dol op de klassieke churros. Deze krokante, zoete lekkernij is lekker met wat kaneel- of poedersuiker of met een flinke dot Nutella.

https://www.instagram.com/p/CFWUkF_gDi3/?utm_source=ig_embed

Italië

Italië is natuurlijk het land van pizza, pasta, gelato én tiramisu. Toch gooiden de Italianen het tijdens de lockdown over een andere boeg. Ze houden blijkbaar ook wel van een taartje zo nu en dan. Italianen bakten massaal een Mimosataart, een traditionele taart de normaal gesproken op La Festa della Donna (oftewel Internationale Vrouwendag) geserveerd wordt.

https://www.instagram.com/p/B-hXVtTogj-/?utm_source=ig_embed

Lees ook: Dit is de favoriete verjaardagstaart van Queen Elizabeth

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash