De 10 beste kookkanalen op YouTube – voor gevorderden én beginners

25 september 2020

Deze kanalen delen de leukste en lekkerste recepten die iedereen kan maken

Hoewel we allemaal graag recepten online opzoeken of uit kookboeken halen, vinden we het af en toe ook leuk om een recept in actie te zien. Daarom zetten wij de 12 leukste kookkanalen op YouTube op een rijtje. Niks pretentieuze gerechten en onbetaalbare ingrediënten. Deze kookvideo’s zijn toegankelijk voor iedereen – óók als je nog niet zo vaak in de keuken te vinden bent. 

1. Tabitha Brown

Als er een prijs was voor meest enthousiaste, positieve en humoristische veganistische kok, dan ging die naar Tabitha Brown. Haar YouTubekanaal staat vol heerlijke vegetarische en zuivelvrije gerechten, die voor iedereen te maken zijn. Daarnaast deelt ze ook geregeld inspirerende video’s met haar adviezen en aanmoedigingen.

2. Maangchi

Wil jij graag eens een andere keuken ontdekken? Dan is dit kanaal wel wat voor jou. Maangchi leert je de lekkerste Koreaanse gerechten te maken. Van bulgogi tot kimchi en van galbi tot dumplings, ze legt alles haarfijn aan. En dat in de allerschattigste outfits.

3. AlmazanKitchen

Tijdens het kamperen houden we het koken vaak zo minimaal mogelijk. Wat pannenkoekjes of scrambled eggs in een pannetje is vaak wel voldoende. Nou, niet op het kanaal van AlmazanKitchen. Daar worden de meest bijzondere gerechten gemaakt tijdens het kamperen. Van spaghetti carbonara boven een open vuur tot pizza en een hele kip, Alex Almazan maakt het allemaal. Deze natuurfreak gebruikt old-school gereedschap, een open vuurtje en het grootste kookmes dat je ooit hebt gezien.

4. Disney Eats

Kinderfeestje op de planning staan? Dan maak je zeker weten indruk met de recepten van Disney Eats. De gerechten zijn – natuurlijk – allemaal geïnspireerd op de leukste Disneyfiguren. Van Assepoester tot Toy Story en van Frozen tot Mickey Mouse – alle favorieten van je kind (of van jezelf!) zijn hier te vinden.

5. Binging with Babish

Nog een beginneling in de keuken? Dan is dit YouTubekanaal wat voor jou! Andrew Rea laat in zijn reeks ‘Basics with Babish’ zien hoe je gerechten maakt waar iedereen van smult. Denk aan mac and cheese, wentelteefjes en shakshuka. Daarnaast maakt Rea gerechten uit populaire series en films na. Denk bijvoorbeeld aan de bad breath sundae van SpongeBob en Pollos Hermanos chicken uit de ultieme klassieker Breaking Bad.

6. Jamie Oliver

Wie kent ‘m niet? Jamie Oliver is misschien wel de meest populaire Britse chef. Gelukkig bewaart hij zijn beste gerechten niet alleen voor in zijn eigen restaurants en kookboeken, maar deelt hij zijn kennis op YouTube. Van recepten tot tips voor gezonde snacks en lunches, op het YouTubekanaal van Jamie Oliver kun je alles vinden. Wil je je kinderen wat meer betrekken in de keuken? Ga dan samen aan de slag met een video van zoontje Buddy Oliver.

7. America’s Test Kitchen

Dit kanaal staat vol met de leukste testjes (wat is nou de lekkerste soort chips en welk broodrooster werkt het best?) en de lekkerste recepten met een Amerikaans randje.

8. TwayDaBae

Het kanaal van de prachtige Vietnamese Tway staat vol met heerlijkheid: van makkelijke recepten tot mukbangs en van fast food reviews tot food vlogs.

9. Not Another Cooking Show

Als we de naam mogen geloven, is dit niet niet zomaar een kookkanaal. En dat is zeker waar. Op dit YouTubekanaal worden niet alleen recepten gedeeld, maar ook handige kooktips om jouw gerechten nóg beter te maken. Wil je heerlijke pico de gallo maken? Werk dan aan je snijd-skills. En zo deelt Stephen Cusato nog veel meer handige tips.

10. Joshua Weissman

Altijd al willen weten hoe je jouw favoriete junkfood thuis kunt namaken? Van Doritos tot een McFlurry: Joshua Weissman laat zien hoe je dit gewoon thuis kunt maken. Dat gaan wij zeker een keer proberen. Daarnaast deelt hij de heerlijkste én makkelijkste recepten, zoals voor onderstaande chocoladetaart.

Ook lekker: Recept: bananenbrood met drie ingrediënten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver