01 februari 2022
Jaimy Boer

De chef-kok geeft zijn ongezouten mening

Wij zitten steevast voor de buis als programma’s zoals Heel Holland Bakt of Masterchef erop zijn. Van ingrediënten die ontbreken tot een tikkende klok en een strenge jury: het bevat alle onderdelen voor een heerlijk avondje. Chef-kok Jamie Oliver is hier absoluut geen fan van, en geeft aan BBC News zijn ongezouten mening. 

Groot imperium

Jamie Oliver heeft natuurlijk een groot imperium opgebouwd met zijn kookboeken, televisieprogramma’s, restaurants en eigen keukenartikelen. Daar komt vanaf 31 januari ook een programma bij, dat The Great Cookbook Challenge heet. Hoewel de meeste mensen wel te porren zijn voor een kookwedstrijd, moest de chef-kok overgehaald worden om mee te doen.

‘Niet mijn ding’

“Ik weet dat heel veel mensen dat soort shows leuk vinden, maar ik word er nerveus en ongemakkelijk van. Het is gewoon niet persé mijn ding. Ik vel hiermee absoluut geen oordeel over die shows, want het is een goed genre. Ik moest er zelf alleen wel even over nadenken of ik mee wilde werken aan zo’n programma”, aldus de Britse chef.

The Great Cookbook Challenge

In The Great Cookbook Challenge gaat Jamie Oliver op zoek naar een onbekende kok die de droom heeft om een boekdeal te sluiten. Dit is bekend terrein van de chef-kok, want hij verkocht maar liefst 47 miljoen exemplaren van de 26 kookboeken die hij schreef.

Inspiratievol

Ondanks dat het programma op zijn lijf is geschreven, duurde het even voor Jamie akkoord ging. Hij noemt de kookshows en bakwedstrijden op televisie ‘ongemakkelijk en stressvol’ – en dat wilde hij niet in zijn eigen show. “Mijn eerste reactie nadat ik gevraagd werd dit programma te doen was dan ook niet heel mals. Maar omdat dit iets is dat geschreven en gepubliceerd wordt, veranderde mijn mening. Deze show heeft meer ziel en is daarbij onverwacht en inspiratievol”, stelt de chef-kok.

The Great Cookbook Challenge is vanaf 31 januari te zien op channel 4 (Britse zender).

Koken zoals de chef-kok? Bloemkoolstoofpot van Jamie Oliver met Grieks tintje

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress