28 mei 2021
Vivian

Dit wil jij gelijk maken

Bij een wijntje hoort een kaasplankje. Toch willen we zo nu en dan weleens wat anders dan vijf soorten kaas en een paar worstjes. Niet zo gek dus dat we helemaal enthousiast waren toen een tijdje terug de hot chocolate-borrelplank en de pannenkoeken-charcuterie hun opwachting maakten. Maar voor wie niet zo’n zoetekauw is, hebben we nu goed nieuws. Er is namelijk een nieuwe borrelplank in town: de frietplank. Een plank gevuld met verschillende soorten patat en frituursnacks. Dit is een droom die uitkomt. 

Frietplank

Dunne frietjes, dikke friet, kreukelfriet, aardappelwedges, krulfriet, wafelfrietjes: patat komt in allerlei soorten en maten. Het liefst nemen we ze allemaal. Met de nieuwste trend op borrelplankgebied kan dat ook eindelijk. De frietplank is namelijk helemaal hip. De plank is gevuld met allerlei soorten patat, dipjes en alle frituursnacks die je lekker vindt. Ideaal voor een verjaardagsfeestje of lekker op de bank tijdens het EK voetbal!

Zelf aan de slag

Wil je nou zelf aan de gang gaan met zo’n frietplank? Dan heb je ten eerste natuurlijk een mooie – het liefst grote – plank nodig om al het lekkers op te leggen. Daarna is het belangrijkste aan de beurt: de hapjes. Kies verschillende soorten patat uit om de plank mee te bedekken. Denk bijvoorbeeld aan dunne frietjes, krulfriet, wafelfrietjes, garlic fries en aardappelwedges. Vind je alleen patat een beetje te saai? Dan kun je de borrelplank ook verrijken met je favoriete snacks, zoals bitterballen, kipnuggets, mini-frikandellen en loempiaatjes. Tot slot zijn frietjes en snacks natuurlijk niets zonder iets om in te dippen. Kies daarom leuke schaaltjes om sausjes als mayonaise, ketchup, curry, knoflooksaus en chilisaus in te doen. Verdeel de frietjes, snacks en schaaltjes over de plank en voilà: je eigen frietplank is compleet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bucket List? (@bucketlisttotickmark)

Lees ook: Zin in een kaasplankje? Dit zijn de gezondste kazen om te eten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Fem-Fem | Beeld: Videostill