Ingrediënten
  • 946 milliliter water
  • Zout
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram (ongekookte) pasta naar keuze
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram tomatenpuree
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 eetlepel suiker (optioneel)
  • 118 milliliter melk
  • 118 milliliter volvette room
  • 1 blokje kippenbouillon (optioneel)
  • 117 gram cheddar, geraspt
  • 117 gram mozzarella, geraspt
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • Verse peterselie of koriander als garnering
45 min.
4 pers.

Met een goede dosis knoflook

Pasta en kaas gaan hand in hand. Geen wonder dat de Amerikaanse mac and cheese zo ontzettend populair is. Toch mag er van ons soms wel wat meer pit in. Deze mac and cheese met een goede dosis knoflook en chilikruiden verhoort al onze gebeden. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Wij leggen het je uit. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pittige mac and cheese:

  • Doe het water in een diepe pan (zoals een wokpan), gevolgd door 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie en breng aan de kook. Voeg de pasta toe aan de pan en kook beetgaar. Haal met een lepel zo’n 120 milliliter pastawater uit de pan en schenk in een kommetje. Zet opzij.
  • Verhit olijfolie in een diepe koekenpan en voeg hier de knoflook en ui aan toe. Bak op laag tot middelhoog vuur tot de ui doorzichtig is. Doe dan de tomatenpuree in de pan en roer goed door. Kook zo’n 2 tot 4 minuten. Kruid met 1/4 theelepel zout, chilivlokken, chilipoeder, zwarte peper en oregano. Voeg eventueel 1/2 eetlepel suiker toe om de smaak nog meer naar voren te halen. Roer goed door.
  • Giet vervolgens het bewaarde pastawater bij de koekenpan in en meng met de tomatenpuree. Laat dit een minuutje sudderen en giet daarna de melk in de pan, gevolgd door de volvette room en een blokje kippenbouillon (optioneel). Roer dit weer goed door tot alles vermengd is.
  • Giet de gekookte pasta in de koekenpan en vermeng met de saus. Roer dit door elkaar en voeg vervolgens de geraspte cheddar, mozzarella en boter toe. Roer tot de boter en de kaas gesmolten is.
  • Garneer met verse peterselie of koriander.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Heerlijk en gezond: zo verwerk je groentes door je Mac and Cheese

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Aqsa’s Cuisine | Beeld: Aqsa’s Cuisine

Ingrediënten
  • 946 milliliter water
  • Zout
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram (ongekookte) pasta naar keuze
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram tomatenpuree
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 eetlepel suiker (optioneel)
  • 118 milliliter melk
  • 118 milliliter volvette room
  • 1 blokje kippenbouillon (optioneel)
  • 117 gram cheddar, geraspt
  • 117 gram mozzarella, geraspt
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • Verse peterselie of koriander als garnering