12 juni 2018
Christel

Jumbo, vanille-schepijs

Cijfer: 8,3
Prijs per 500 milliliter: € 0.97
Het panel omschrijft het ijs als volgt: “Lekkerste, duidelijkste vanillesmaak- en geur. Niet ambachtelijk, wel knap gemaakt: smelt in je mond, niet op je bord. Mag minder luchtig.”

Albert Heijn, Biologische vanille roomijs

Cijfer: 7,5
Prijs per 500 milliliter: € 1,45
Het panel omschrijft het ijs als volgt: “Te melkig voor een uitgesproken vanillesmaak, maar heerlijk romig en het smeltgedrag is oké.”

Hertog, Vanille Roomijs

Cijfer: 7,5
Prijs per 500 milliliter: € 1,42
Het panel omschrijft het ijs als volgt: “Onnatuurlijk geel en te veel lucht, maar qua smaak verre van onaardig roomijs. Houdt zich buiten de vriezer lang staande.”

Breyers, Smooth Vanilla

Cijfer: 6,5
Prijs per 500 milliliter: € 4,99
Het panel omschrijft het ijs als volgt: “Een volle smaakbeleving, maar plakkerig op tong en lippen en onprettige nasmaak van geparfumeerde vanille. Smelt heel snel.”

Koupe, Vanilla

Cijfer: 6
Prijs per 500 milliliter: € 4,49
Het panel omschrijft het ijs als volgt: “Ook een snelle smelter. De vanillesmaak wordt bovendien weggedrukt door andere ingrediënten.”

Oppo, Madagascan vanilla

Cijfer: 6
Prijs per 500 milliliter: € 4,99
Het panel omschrijft het ijs als volgt: Grauw van kleur en weinig vanillesmaak (wel vleug amandel). Stevige structuur, wat zanderig: je proeft korreltjes op je tong.”

Frozen Dutch, Vanille roomijs

Cijfer: 6
Prijs: €4,99
Het panel omschrijft het ijs als volgt: “Weinig lucht (hulde!) en relatief veel water, waardoor het ijs kouder aanvoelt. Je ziet vanillespikkels, maar proeft ze nauwelijks, helaas!”

Wat is volgens jou het beste vanille-ijs? Deel je tips in de reacties op Facebook!


Pagina 2/2

Lees ook: Zo maak je heerlijke Bic Mac-loempia’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels