09 september 2019

Op de markt vind je de goedkoopste exemplaren

Weet je nog niet wat je de komende week gaat eten? Vanaf nu wel. Vanwege de hitte van vorige maand zijn de tomaten namelijk enorm goedkoop. Uit een vergelijking tussen verschillende supermarkten en de prijzen van vorig jaar is het duidelijk geworden: we kunnen voor een spotgoedkoop prijsje tomaten inslaan. Wat gaat het worden? Tomatensoep, pastasaus of tomatensalade? 

Dat wordt een gezond weekje!

Vergelijking

Uit de vergelijking van Inprijsverhoogd.nl bleek dat de prijs van de tomaten enorm laag ligt. Werknemer Thijs van der Tuin ligt de vergelijking verder toe: “De prijs is laag, zeker in vergelijking met vorig jaar. Toen lag de prijs rond een euro voor 500 gram. Nu is de prijs bij sommige supermarkten maar 79 cent.” Dit geldt niet voor elke supermarkt, maar erg veel hoger zal de prijs niet liggen. Volgens Van der Tuin zijn de prijzen op de markt het goedkoopst.

Hitte

Hassan Tuncer Akarca van het Vlaamse Elite Foods vertelt aan vakblad AGF wat de verschillen zijn. “Vorige week vrijdag lag de prijs rond de euro per kilo en afgelopen woensdag was de prijs nog maar rond de 55 cent. Dat geldt voor zowel losse tomaten als trostomaten.” Volgens Akarca ligt het duidelijk aan de afgelopen hete dagen. “Door de hitte van vorige maand is er plotseling veel aanbod op de markt gekomen wat de prijzen naar beneden drukt.”

Koken maar

Wil jij graag gebruik maken van deze goedkope groente? Dan is het verstandig flink in te slaan. Maak bijvoorbeeld een tomatensalade om te combineren met verschillende gerechten. Of maak een gigantische hoeveelheid pastasaus of tomatensoep. Verdeel dit over verschillende bakjes en gooi het in de vriezer. Altijd handig!

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Jumbo haalt cashewnoten uit de schappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels