Spoel dit belangrijke ingrediënt niet per ongeluk door de gootsteen

Een pasta in elkaar flansen kunnen we waarschijnlijk allemaal wel. Pasta koken, vlees en groenten bakken en een saus bereiden: een kind kan de was doen. Toch smaakt je pasta nooit zo lekker als de pasta in een restaurant. Dit komt omdat professionele koks vaak de fijne kneepjes van een smaakvolle pastasaus voor zichzelf houden. Tot vandaag, want met dit trucje geef jij elke pasta meer smaak. 

En het kost je eigenlijk niets.

Pastawater

Pastawater? Jazeker! Het water waar jij je penne rigate, fusilli of spaghetti in hebt gekookt, is de basis voor een romige en smaakvolle pastasaus. Tijdens het koken van de pasta komt zetmeel vrij. Dit mengt zich met het water, waardoor er een zetmeelrijke vloeistof ontstaat. Dit zetmeel zorgt ervoor dat je een gebonden saus met extra smaak krijgt.

Hoe werkt het

Kook je pasta volgens de instructies op de verpakking. Ben je aangekomen bij de laatste stap? Houd dan een kopje van het pastawater apart voordat je begint met afgieten. Afhankelijk van de hoeveelheid pastasaus voeg je ongeveer twee eetlepels pastawater toe aan je saus. Roer de saus goed door en giet er nog een paar druppeltjes extra vierge olijfolie bij in. Wedden dat jouw pastasaus beter smaakt?

Tip van de kok

Naast deze geniale tip is er ook nog een ander trucje om je pasta meer smaak te geven. Professionele koks zweren namelijk bij enorm zout pastawater. Dit betekent niet dat je een klein snufje zout moet toevoegen aan je pasta. Volgens koks is het de bedoeling dat het water waar jij je pasta in bereidt net zo zout is als de zee. Dus, geen snufje, maar een hele eetlepel vol met zout. Het zout lost op in het water en niet in de pasta. Dus wees niet bang voor een zoute hap, je pasta zal juist alleen maar lekkerder smaken!

Lees ook: Moet je gekookte pasta nu wel of niet afspoelen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash