09 september 2019

De cashewnoten zijn gevaarlijk voor mensen met een pinda-allergie

Heb jij onlangs boodschappen bij de Jumbo gedaan? Dan heb jij misschien wel een zakje cashewnoten in je mandje gegooid. Met een deel van de noten is echter wat aan de hand. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakte onlangs bekend dat er tijdens het productieproces van deze cashewnoten iets mis is gegaan. Het product zou nu sporen van pinda’s bevatten, wat voor mensen met een pinda-allergie erg gevaarlijk kan zijn.

Het gaat om de ‘Jumbo Cashew ongebrand en ongezouten’.

Pinda-allergie

Tijdens het productieproces van de cashewnoten is er een mogelijke kruisbestuiving geweest met pinda. Op de verpakking van de nootjes wordt niet aangegeven dat dit product mogelijk sporen van pinda kan bevatten. Voor mensen met een pinda-allergie kan dit gevaar opleveren. Heb jij geen pinda-allergie? Dan kan je de cashewnoten gewoon eten.

Producttype

Het gaat om de ‘Jumbo Cashew ongebrand ongezouten’ met EAN code: 8718452362806 en THT 12-2019. Jumbo vraagt klanten met een pinda-allergie de cashewnoten niet op te eten en terug te brengen naar één van haar winkels. Deze klanten krijgen het aankoopbedrag terug en hoeven hiervoor geen aankoopbon mee te nemen.

Afbeeldingsresultaat voor jumbo cashewnoten ongezouten

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Jumbo zalmslaatje bevat onjuist etiket

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jumbo | Beeld: Pexels