30 april 2021

Heb jij ook een ontbijt besteld?

Tijdens de lockdown zijn de broodjes kaas, beschuit met jam en kommetjes yoghurt aan de kant geschoven. Uit onderzoek van Deliveroo is namelijk gebleken dat we ons ontbijt liever bij ons favoriete restaurant bestellen. Wil je weten wat we besteld hebben? Lees dan verder. 

Thuis ontbijten

Bezorgservice Deliveroo is in de boeken gedoken van het afgelopen jaar en is tot een paar interessante conclusies gekomen. Tijdens de lockdown hebben we namelijk massaal de horeca gesteund door eten te bestellen. Volgens Deliveroo steeg het aantal ontbijtbestellingen met maar liefst 108%. Blijkbaar hebben we geen zin meer om naar de supermarkt te gaan, en bestelden we liever een vers ontbijtje buiten de deur. De meest voorkomende bestellingen waren bagels, Açai bowls en ontbijt sandwiches. Een hele gezonde keuze!

Vegan bestellingen

Ook waren we veel meer bezig met een andere levensstijl, en dit zag je terug in het aantal vegan bestellingen. In vergelijking met vorig jaar, zijn het aantal vegan bestellingen met 32% gestegen. Vegan gerechten bevatten geen vlees, vis of dierlijke producten zoals zuivel. Voornamelijk in Den Haag waren de vegan gerechten erg in trek. Hier was een stijging van maar liefst 127% in het aantal vegan bestellingen. Wauw!

Net als vroeger

Toch zijn er ook dingen hetzelfde gebleven. Wij Nederlanders waarderen het, ondanks de lockdown, nog steeds om op tijd te eten. Volgens Deliveroo lieten we ons eten namelijk nog steeds rond 19:00 uur bezorgen.

Lees verder: Goed nieuws: elke dag een toetje is niet slecht voor je

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Deliveroo | Beeld: Unsplash, Alexis Chloe