Vivian

Dit is hoe je de dag het best kunt beginnen

De een begint zijn dag het liefst met een boterham met kaas, de ander met een grote kom yoghurt, granola en fruit. Weer een ander gaat liever voor een warm ontbijtje, zoals havermout of een broodje ei. Maar kun je de dag eigenlijk het best beginnen met een koud of een warm ontbijt? 

Belangrijkste maaltijd

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, werd er vroeger altijd gezegd. Hoewel inmiddels blijkt dat dit niet helemaal waar is, is het wel belangrijk om je spijsvertering op gang te houden. En dat doe je door te eten natuurlijk. Vooral na een nacht slapen is het belangrijk dat je je lichaam voorziet van nieuwe energie. Maar kun je daarvoor het best kiezen voor een koud ontbijtje of toch liever voor een warme variant?

 Warm of koud?

Het antwoord op die vraag is: dat verschilt per persoon. Sommige mensen krijgen ‘s ochtends geen hap door de keel en anderen kunnen een bord vol op. De een eet daarom liever een snelle boterham, terwijl de ander uitgebreid ontbijt met pannenkoeken en scrambled eggs. De temperatuur van die maaltijden maakt echter niet uit voor je gezondheid. Er wordt gezegd dat warm eten een positief effect kan hebben op de verbranding, maar het is veel belangrijker om te kijken naar wát je eet. Het beste ontbijt bestaat namelijk vooral uit veel vezels.

Vezelrijk ontbijt

Begin je dag daarom bijvoorbeeld met een vezelrijk broodje met kaas of eieren, een kommetje havermout of yoghurt met fruit of een omelet met spinazie. De keuze is reuze, zowel koud als warm!

Lees ook: Dit is waar chef Gordon Ramsay altijd mee ontbijt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Unsplash