03 januari 2018
Sabine

Slechter kan het nieuwe jaar toch niet beginnen?

Veel mensen met goede voornemens proberen momenteel nog met man en macht te voorkomen dat ze de mist ingaan. Probeer jij gezonder te eten? Dan zit de kans er dik in dat je de chocolade probeert te weerstaan, maar na dit nieuws heb je daar mogelijk helemaal geen zin meer in. Experts waarschuwen namelijk dat we over dertig jaar maar zo eens zonder chocolade kunnen zitten.

Het heeft allemaal te maken met de opwarming van de aarde.

Milieu 
Dit nieuws valt dus echt onder de hier-zaten-we-totaal-niet-op-te-wachten-categorie. Volgens experts zitten we over dertig jaar mogelijk zonder chocolade. Cacaoplanten kunnen namelijk alleen maar groeien onder bepaalde voorwaarden. Een hoge luchtvochtigheid en veel regen zijn niet bevorderlijk voor de groei van cacaoplanten en hierdoor hebben de planten moeite om te overleven. De experts verwachten dat het niet mogelijk is om hier een oplossing voor te vinden.

Vraag en aanbod
Daarnaast is er ook een grote vraag naar chocolade en leveranciers hebben moeite om hierin te voorzien. Landen waarin chocola wordt geproduceerd staan ook voor een dilemma: gaan ze hun plantage uitbreiden naar de bergen toe? In dit geval wordt het ecosysteem verstoord en kan het problemen opleveren voor wilde dieren.

Wij hopen vurig dat er op tijd een oplossing wordt gevonden voor het chocoladeprobleem dat op de loer ligt.

Lees ook: Waar zitten meer calorieën in: chocolade of noten? Het antwoord zal je verbazen

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pixabay