Desy

Het kan tegenwoordig ook niet gek genoeg

In bakland worden tegenwoordig maar vreemde ingrediënten gebruikt; een citroencake met polenta erin, lasagne met kaneel en wafels met karnemelk. Het kan niet gekker! Dus ja, waarom zou je het glazuur voor op je chocoladecake dan ook niet maken van cola?

En ja, het is nog lekker ook.

Dit heb je nodig voor de cake:

  • bakspray
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram suiker
  • 1 theelepel baking soda
  • halve theelepel zout
  • 240 gram boter
  • 1 blikje cola
  • 33 gram cacao
  • 2 grote eieren
  • 120 milliliter karnemelk

Dit heb je nodig voor het glazuur:

  • 1 blikje cola*
  • 120 boter
  • 25 gram cacao
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 500 gram poedersuiker

* Het is belangrijk dat je wel normale cola gebruikt en geen cola light of zero.

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en gebruik de bakspray om een bakblik van ongeveer 22.5 bij 30 centimeter in te vetten.
  • Meng in een grote kom de bloem, suiker, baking soda en zout.
  • Verwarm in een klein pannetje de boter samen met de cola en cacaopoeder. Breng dit aan de kook en blijf ondertussen roeren. Haal het daarna van het vuur en doe de karnemelk bij het mengsel en roer.
  • Voeg daarna een ei bij het colamengsel en roer goed tot het een geheel is. Schenk dit mengsel daarna bij het bloemmengsel en roer tot beide goed met elkaar zijn vermengd. 
  • Schenk het mengsel in het ingevette bakblik en bak de cake in 30 minuten gaar. Prik daarna met een tandenstoker in het mengsel. Blijft er nog veel beslag aanzitten? Zet de cake dan nog 5 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen het glazuur. Breng in een pannetje de cola aan de kook. Wacht tot de cola in volume is gehalveerd. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg daarna de boter, cacaopoeder, vanille-extract en zout toe. Roer tot het met elkaar is vermengd. Voeg daarna de poedersuiker toe en roer tot ook dit is opgenomen.
  • Schenk het glazuur direct over de cake wanneer deze uit de oven komt. Laat het daarna 10 minuten staan zodat het glazuur wat kan harden. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Videostill YouTube Coca Cola