Maayke

Op deze manier maak je vanaf nu de lekkerste gegrilde groenten!

Het klinkt misschien makkelijker dan het is: gegrilde groenten uit de oven op een perfect knapperige manier bereiden. Helemaal zonder heteluchtoven is het een stuk moeilijker dan je zou denken. Het liefst zien we onze groenten mooi gegrild uit de oven komen, waarbij de buitenkant lichtelijk knapperig is en de binnenkant zacht. 

Iets met de groenten in het verkeerde deel van de oven plaatsen?

Onderin de oven

Het heeft eigenlijk niets te maken met wat voor ingrediënten je verder nog extra toevoegt aan de groentes waardoor ze extra krokant worden. Nee, het enige wat je moet doen om de groentes perfect te grillen is om ze op een bakplaat te leggen en helemaal onder in de oven te plaatsen. Niet bovenin, niet in het midden van de oven, maar écht op de bodem van de oven dus. Bij de meeste ovens komt namelijk de warmte vanuit de bodem. Door de bakplaat onderin te plaatsen zullen ze sneller kleuren én een knapperig laagje krijgen. Tegelijkertijd worden ze mooi gaar omdat de warmte zich verspreidt door de rest van de oven.

Dit is wat je moet doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Voor een gelijke garing, zorg dat alle groentes in dezelfde maten worden gesneden.
  • Verdeel de groentes over de bakplaat en besprenkel dit met een olie. Dit kan bijvoorbeeld olijf- of kokosolie zijn.
  • Breng de groentes op smaak door ze te kruiden met zout en peper en bijvoorbeeld oregano, tijm, knoflook, koriander, kerriepoeder of tijm.
  • Plaats nu de bakplaat met groentes onderin in de oven.
  • Schep de groentes na 10 minuten goed om op de bakplaat. Houd de groentes in de gaten en kijk of elke kant mooi gekleurd en krokant wordt.
  • Et voilà: perfect gegrilde groentes!

Lees ook: Lekker en makkelijk: gegrilde zalm met avocadosalsa

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Veggies roasting to perfection door Andy Melton onder de licentie CC BY-SA 2.0