13 september 2021
Jaimy Boer

‘Wat een avontuur’

Gisteravond zagen we de tweede aflevering van Heel Holland Bakt Nog een keer. Na het maken van tompoucen en een Charlotte Russe, leek het erop alsof de kandidaten goed in de wedstrijd zaten. Toch wordt er op de tweede dag bekend gemaakt dat een kandidaat de handdoek in de ring moest gooien. En niet omdat ze slecht bezig was.

Persoonlijke omstandigheden

“Helaas loopt dit bakweekend anders dan gedacht voor Manuela”, begint presentator André van Duin met het slechte nieuws. “Manuela heeft vanwege persoonlijke omstandigheden de tent verlaten en komt niet meer terug.” Niet alleen de presentator is hiervan onder de indruk, maar ook de juryleden. Zo reageert Janny: “Heel jammer, en erg verdrietig voor haar.” Ook de kandidaten in de tent zijn van het nieuws geschrokken. “Het was voor haar natuurlijk prachtig om hier weer te staan. Dat je dan af moet haken om bepaalde omstandigheden is gewoon erg naar”, zegt Gwenn. Hidde slaat de spijker op zijn kop, en zegt: “Er zijn belangrijkere dingen in het leven. In vergelijking is bakken hier dan maar bijzaak.”

Zware tijd

Op haar social media blikt de oud-kandidaat terug op het avontuur. “Wat een avontuur! Ik ben blij en trots dat ik weer de tent in mocht.” Wat de exacte reden van het vertrek van Manuela is, is niet bekend. Volgens haar waren de omstandigheden zo dat ze naar huis moest. “Zoals Hidde al zei, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan bakken.” Daarnaast bedankt ze ook de mede-bakkers en het hele team van Heel Holland Bakt Nog een keer voor de steun en medeleven die zij en haar gezin in deze zware tijd heeft ontvangen. We wensen haar veel sterkte toe!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Manuela van der Heijden (@baklokaal)

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt Nog een keer is te zien op zondag om 20:20 uur bij MAX op NPO 1.

Lees ook: Elizabeth over Heel Holland Bakt Nog een keer: ‘Het wordt echt een pittige wedstrijd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Omroep Max, Roland J Reinders