10 september 2021
Jaimy Boer

De oud-kandidaat wist het in seizoen 5 tot de finale te schoppen

Heel Holland Bakt Nog een keer is in volle gang bezig. Wekelijks zien we hoe bekende oud-kandidaten de mooiste spektakelstukken neerzetten en zich wagen aan technische opdrachten. Kun je alle kandidaten nog voor de geest halen? Hoog tijd om ze eens onder de loep te nemen. Deze keer vertellen we je alles over Gwenn Danis, hoe ging zijn vorige wedstrijd?

Franse afkomst

Gwenn deed in seizoen 5 mee aan Heel Holland Bakt, in 2017. Hij is geboren in Frankrijk, maar is opgegroeid in ons koude kikkerlandje. Toch is hij zijn Franse afkomst niet vergeten, en laat hij zich graag inspireren door de Franse cuisine. Zo zien we in zijn baksels veel Franse invloeden waarmee hij zich moeiteloos door de strijd in 2017 sloeg. Hij wist het zelfs tot de finale te schoppen, met de prachtige bruidstaart die Janny ontroerde.

Gwenn’s Bakery

In 2017 werkte hij als hoofd Klantenservice voor verschillende restaurants in Amsterdam, maar door corona heeft hij het over een andere boeg gegooid. In de coronatijd is hij namelijk omgeschoold tot basisschooldocent. Toch staat hij nog regelmatig in de keuken. Sinds zijn Heel Holland Bakt-carrière heeft hij kookboeken uitgebracht, zoals ‘Moderne Franse Patisserie’ en een ‘Macarons e-book’. Via zijn blog ‘Gwenn’s Bakery’ en Instagram deelt hij nog steeds de heerlijkste baksels. Zoals deze karameltaart met appel en walnoten. Wauw!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gwenn Danis (@gwennsbakery)

Heel Holland Bakt Nog een keer

Dat Gwenn het bakken nog goed in de vingers heeft, is dus overduidelijk. We zijn benieuwd of hij het in Heel Holland Bakt Nog een keer weer tot de finale schopt. Op zijn Instagram deelt hij hoe het is om weer opnieuw in de tent te staan: “Wat een mooi avontuur weer! Nooit gedacht weer mee te doen, maar wat stonden we te popelen om weer de tent in te mogen! Heel veel kijkplezier allemaal en duimen voor mij dat ik weer ga knallen als voorheen!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gwenn Danis (@gwennsbakery)

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt Nog een keer is te zien op zondag om 20:20 uur bij MAX op NPO 1.

Lees ook: Op déze datum start een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt Kids

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Omroep Max, Instagram | Beeld: Roland J Reinders/MAX