Jaimy Boer

Handig!

Puilt jouw keukenkastje ook uit met ingeblikte groente, flessen tomatensaus en dozen met muesli? Door corona kochten we massaal eten dat voor een lange tijd houdbaar is. Helaas zit ons keukenkastje nu helemaal vol met deze producten. Met deze tips heb je dat probleem zo opgelost!

Inventariseren

Het lijkt een goed idee: veel ingeblikte groente, saus en soep te kopen zodat je altijd iets in huis hebt. Toch vergeten we deze producten altijd te pakken, vooral als ze steeds meer op de achtergrond komen. Met een nieuw seizoen in aantocht, is dit een goed moment om je keukenkastje te inventariseren. Wat zit er nog in en wat ga je niet meer gebruiken? Kortom, alles eruit halen.

Schoonmaken

Als je keukenkastje toch helemaal leeg is, kun je er ook meteen een doekje doorheen halen. Het lijkt alsof je voorraadkast altijd schoon blijft, maar de donkere en vaak warme hoekjes zijn de perfecte broeiplek voor insecten. Door dit regelmatig schoon te maken, ga je dit gemakkelijk tegen.

First in, first out

Het kost even wat tijd om je kastje helemaal leeg te trekken, maar je zult merken dat je hierdoor een veel beter overzicht krijgt van wat je nog in huis hebt. Door ook goed op de datum te letten en het vervolgens FIFO te vullen (first in, first out) verspil je ook veel minder producten. Dit is een truc dat ook bij supermarkten wordt gebruikt om voedselverspilling tegen te gaan.

Weggooien

Enne, heb je toch producten die over de datum zijn? Dan kun je deze het beste open maken en in een speciale vuilniszak of prullenbak gooien. De blikjes kun je schoonmaken en recyclen of plat maken en dan weggooien. En dozen gaan uiteraard bij het oud papier. Dit is ook een stuk beter voor het milieu!

Lees ook: Handig: met deze 6 etenswaren kun je ook schoonmaken

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: iStock