20 november 2023
Sara Bergsma

Deze moeten we proberen!

De chocoladeletters liggen alweer lange tijd in de schappen en Jamin weet ons elk jaar weer te verrassen met de meest bijzondere creaties op dit gebied. En ook dit keer stelt de snoepwinkel ons niet teleur. Jamin komt namelijk met een waar meesterwerk waar het hart van menig cocktailliefhebber sneller van gaat kloppen, genaamd: de espresso martini chocoladeletter.

Trends

De trends op het gebied van voedsel vliegen ons momenteel om de oren. Als jij een beetje actief bent op social media, dan is het je waarschijnlijk al wel opgevallen: de crompouce is heel Nederland aan het veroveren. Het internet staat er vol mee en menig Nederlander is hem – of één van de vele variaties erop – aan het uitproberen. En voor degenen die de afgelopen weken onder een steen hebben geleefd: de crompouce is een mix van een croissant en een tompouce.

Hoewel velen dachten dat Bakker van Maanen het genie is achter de crompouce, is bakker Ulrika Menig van Bammetje Bakery sinds 2020 de eigenaar van merknaam Crompouce. Andere bakkers mogen het product daarom niet meer verkopen zonder licentie. De Utrechtse wil niet dat het product en de merknaam zonder haar toestemming worden gebruikt. Om deze reden moesten onder andere supermarkten Jumbo en Albert Heijn de naam veranderen.

Esma-letter

Terug naar Jamin, zij hebben namelijk op hun Instagram-account aangekondigd dat er vanaf heden een espresso martini chocoladeletter in de schappen zal liggen. De espresso martini stamt uit de jaren tachtig, maar is de laatste jaren weer enorm in trek. De cocktail is vooral populair onder jonge mensen, die het drankje hebben afgekort tot ‘esma’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamin (@jaminonline)

Snoepwinkelketen Jamin speelt handig in op de trend met de esma-chocoladeletter. Deze unieke letter, bestaande uit pure- en melkchocolade, belooft niet alleen de smaak van koffie maar ook die van een vleugje alcohol, zoals vermeld op de website. Ga jij ‘m uitproberen?

Lees ook: Deze gezonde Sinterklaassnacks moet je proberen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram @jaminonline | Beeld: Adobe Stock