31 oktober 2023
Dorien Ypma

Oeh, een nieuwe variant!

Je hebt het vast al wel voorbij zien komen: de crompouce, een croissant en tompouce ineen. Het gebakje gaat helemaal viraal op social media én nu is er een nieuwe variant: de bospouce. Een roombotercroissant gevuld met Zwitserse room en een vleugje Boswandeling likeur. Heerlijk voor deze tijd van het jaar, die wil je proeven!

Crompouce

Wie kent ‘m niet? Op TikTok en veel andere social media kanalen gaat de crompouce helemaal viraal, en inmiddels heeft bijna iedereen het populaire gebakje wel geproefd. Deze overheerlijke traktatie is bedacht door en verkrijgbaar bij Bakker van Maanen. Zij maken de crompouce door een roombotercroissant te vullen met Zwitserse room en toppen ‘m af met een royale laag roze chocolade. Naast dat het gebakje een lust is voor het oog, smaakt het ook nog eens superlekker.

Bospouce

De TikTok-famous crompouce is zo ontzettend populair, dat Bakkerij De Echte Bakker met het idee kwam om een nieuwe variant van de croissant te maken: de bospouce. De bospouce is, net als de crompouce, een roombotercroissant gevuld met een heerlijke roomvulling. Echter heeft de bospouce een verrassende twist, want door de Zwitserse room zit een vleugje Boswandeling likeur. Boswandeling is een romige likeur met tropische smaken van kokos en banaan. Het drankje is gemaakt door Nederlanders en daarom past het perfect bij het in Nederland populaire gebakje. Daarnaast heeft de bospouce een royale laag groene fondant in plaats van roze. Hmmm!

@echtebakkervandersteen NIEUW!!! Vanaf morgen bij ons verkrijgbaar, de overheerlijke bospouce! Een croissantje gevuld met zwitserse room met Boswandeling en een lekker laagje fondant! #crompouce #bospouce #boswandeling #bakkerijvandersteen #foryou #foryoupage ? origineel geluid – Echte bakker van der Steen

De bospouce is nu alleen nog bij bakkerij De Echte Bakker verkrijgbaar. Maar no worries, gelukkig zijn er zo’n 320 filialen verspreid door Nederland én wie weet gaat deze unieke lekkernij ook helemaal viraal. Het gebakje kost €2,60 en is bovendien zelfs online te bestellen.

Lees ook: Zo maak je de TikTok-famous ‘crompouce’ thuis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock