Rowan Hattu

Lekker én gezond!

Sinterklaas vertoeft nu al een tijdje in Nederland. Over aan aantal dagen mag hij over de daken met zijn Pieten, om menig kind te verrassen met leuke cadeaus. De meeste kinderen eten in de dagen voor 5 december natuurlijk heel wat snoepgoed. Het is heel lekker, maar ook erg ongezond. Maar wie zegt dat Sinterklaassnoepgoed niet lekker én gezond kan zijn?

Natuurlijk zijn pepernoten, marsepein, kruidnoten en schuimpjes de go to sinterklaassnack, maar ga eens wat verder dan dat! Zo zul je zien dat er ook een heleboel gezonde en lekkere sinterklaassnacks zijn.

Appelmijters

We kennen natuurlijk allemaal de oer-Hollandse fruitstokjes met druiven, banaan, appel en mandarijn. Om er tóch een Sinterklaas-twist aan te geven, maak je van de appels heel eenvoudig een mijter. Kun je je niet helemaal inbeelden hoe dit eruit moet gaan zien? Je leest en ziet het allemaal op de website van Elske Leenstra.

Mandarijnen Pietje

Om in de fruitsoorten te blijven, is een mandarijnen Pietje ook nog een voor in de boeken. Maak van wat crêpepapier en karton een klein Pietenmutsje met een kleine veer en plak twee oogjes op de mandarijn. Tada! Daar heb jij je mandarijnen Pietje. Benieuwd hoe het eruit komt te zien? Op Lady Lemonde kun jij de mandarijnen Pietjes bewonderen.

Sinterklaasstaf van bladerdeeg

Hoe toepasselijk is een sinterklaasstaf van bladerdeeg op 5 december? Oké, natuurlijk zijn kaas en bladerdeeg niet de gezondste optie, maar het is alsnog ‘gezonder’ dan het snoepgoed wat de Pieten strooien. Benieuwd hoe je deze bladerdeeghapjes maakt? Niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen vertelt je hoe het moet!

Pizza mijters

Nóg zo’n lekkere variant van de mijter van Sinterklaas: de pizza mijters van Laura’s Bakery. Superlekker, makkelijk om te maken en net iets gezonder dan de normale variant. Goedgekeurd als je het ons vraagt!

Suikervrije kruidnoten

We snappen dat je het liefste gewoon lekkere kruidnoten wil eten tijdens de dagen rondom Sinterklaas. Maar waarom voor de ongezonde variant gaan als je ook een suikervrije optie hebt? De suikervrije kruidnoten van Blij Suikervrij zijn erg lekker en kruidig door de dadels, rozijnen en koek- en speculaaskruiden.

Ook lekker: Baktip: zo krijg je perfect ronde chocolate chip cookies

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels