01 oktober 2021

Daarmee volgt de supermarktketen rivaal Albert Heijn op

Een prachtige mijlpaal voor Jumbo. De supermarktketen gaat voortaan door het leven als Koninklijke Jumbo Food Groep. Dit predicaat is verleend aan het familiebedrijf door niemand minder dan koning Willem-Alexander.

Koninklijk

Jumbo bestaat dit jaar honderd jaar. Daarom heeft koning Willem-Alexander het Brabantse familiebedrijf het recht verleend om het predicaat Koninklijk te voeren. Hiermee volgt de supermarktketen rivaal Albert Heijn op, die ook deze titel mag dragen. De keten uit Zaandam heeft het predicaat echter al behoorlijk wat jaren in bezit. Zij vierden in 1987 namelijk al hun eeuwfeest.

Oorkonde

De supermarktketen kreeg het heugelijke nieuws zelf te horen tijdens een jubileumviering. Daardoor waren ook meteen een groot aantal leveranciers, ondernemers, medewerkers en overige relaties op de hoogte van het nieuws. De commissaris van de Koning in Noord-Brabant en de burgemeester van Meierijstad, de gemeente waarin thuishaven Veghel ligt, waren aanwezig om de bijbehorende oorkonde uit te reiken.

Tweede van Nederland

Het bedrijf werd op 3 oktober 1921 opgezet door familie Van Eerd. Het begon als een groothandel in levensmiddelen. Inmiddels is Jumbo uitgegroeid tot de tweede supermarktketen van ons land. Tegenwoordig, naast de verkoop van levensmiddelen, ook bekend van restaurantketen La Place. Naar eigen zeggen verwelkomt de Koninklijke supermarkt wekelijks maar liefst 10 miljoen klanten.

Lees ook: Gezocht: jurylid voor ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Vorsten | Beeld: © RVD – Paul Tolenaar