Wij helpen je op weg

De schappen liggen tegenwoordig vol met heerlijk eten en bijzondere ingrediënten. Ook in restaurants staan er gerechten van over de hele wereld op de menukaart. Hoe leuk (en lekker) het ook allemaal is, sommige namen zijn niet makkelijk uit te spreken. Wij helpen je daarom op weg met de uitspraak van een aantal populaire ingrediënten, gerechten en producten. 

1. Gnocchi [njok-kie]

Gnocchi is een heerlijk Italiaans gerecht met zachte aardappelballetjes. Het blijkt voor sommigen echter vrij ingewikkeld om dit gerecht uit te spreken. Njok-kie is de juiste uitspraak. Goed onthouden, dus!

2. Chorizo [tsjo-rie-zo]

Van Italië gaan we naar deze populaire Spaanse worst. De uitspraak verschilt een beetje per regio, maar tsjo-rie-zo is het meest gangbaar in Spanje. Het is dus niet go-ri-zo.

3. Paella [pa-e-ja]

We blijven nog even in Spanje hangen voor de uitspraak van Paella. In het Spaans spreek je een dubbele ‘ll’ uit als een ‘j. Pa-e-ja- is dus de juiste manier om dit gerecht te bestellen.

4. Quinoa [kien-wah]

Hoewel er duidelijk een ‘o’ in Quinoa zit, spreek je deze niet uit. In principe vervang je deze door de ‘w’ en leg je de nadruk op ‘kien’: kien-wah.

5. Hummus [hoe-moes, hum-mus, goe-mus]

Dit is een lastige, want de uitspraak verschilt per land. Goemoes, huumus, hummus en hommos rekenen we dus allemaal goed.

6. Sriracha saus [sieh-rah-tja]

Deze Thaise saus is niet alleen pittig qua smaakt, ook de uitspraak is voor sommigen pittig. En hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, zit je met sieh-rah-tja altijd goed.

7. Bruschetta [broes-ket-ta]

Ook deze Italiaanse lekkernij wordt op veel verschillende manieren uitgesproken. Toch is en blijft broes-ket-ta de enige juist manier.

8. Ceviche [see-viets-jee]

Ceviche is een rauwe vissoep uit Peru. Je spreekt het uit als see-viets-jee.

9. Nicoise [nie-swaahz]

Deze Franse salade spreek je uit als nie-swaah. Voor het optimale gevoel doe je dit met een Frans accent erbij, Bonne chance!

Ook lekker: Recept: 3 heerlijk variaties op de bruschetta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: 24Kitchen | Beeld: Pexels