31 maart 2022
Sanne

Bakkers moeten bakken met zo min mogelijk calorieën

Terwijl we net aan een regulier seizoen van Heel Holland Bakt zijn begonnen, kondigt het programma alweer een gloednieuw seizoen aan. En niet zomaar een seizoen, het gaat om een speciale lightversie. 

Heel Holland Bakt Light

“Op veler verzoek komen we dit najaar met een bijzonder éxtra seizoen van Heel Holland Bakt“, kondigt het programma aan op Instagram. En hoewel we nu vaak taarten, cakes en koekjes voorbij zien komen die ontzettend zoet zijn en niet bepaald gezond, gaat dat in deze reeks veranderen. “In Heel Holland Bakt Light gaan 5 bakkers gedurende 3 afleveringen aan de slag met één uitdaging: bakken met zo min mogelijk calorieën.”

Zie jij dit wel zitten? Dan is er goed nieuws: de inschrijving start namelijk aanstaande vrijdag – morgen dus. Maar gezien de datum van morgen, nemen wij dit nieuwtje met een korreltje uh, light zout.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heel Holland Bakt (@heelhollandbakt)

Inspiratie

Hoewel dit nieuws hoogstwaarschijnlijk een 1 aprilgrap is, zagen sommige mensen een caloriearm seizoen wel zitten. “O wat top. Ben net diabetespatiënt geworden en hou zo van bakken, maar weet voor nu even niet wat en hoe hoop hier mee inspiratie op te doen”, klinkt het in de reacties. “Wat superleuk! Geweldig! “, schrijft een ander. Maar er zijn ook volgers die wél doorhebben dat het om een grapje gaat. “Kikker in je bil… Iets met de datum van morgen?”, laat iemand weten. Helaas, Heel Holland Bakt, we hebben je door!

Voor de buis

Wat gelukkig geen 1 aprilgrap is, is dat er aanstaande zaterdag weer een splinternieuwe aflevering op televisie is. Afgelopen week ging dat even niet door, vanwege een voetbalwedstrijd, maar deze week zitten we weer massaal voor de buis. Ben jij groot fan van het programma en wil je jezelf ook weleens wagen aan zo’n technische opdracht? Wij hebben de recepten van de roze koeken uit aflevering 1 en de kaaskoekjes en kaasvlinders uit aflevering 2 voor je klaarstaan. Niet bepaald light-recepten, maar wel erg lekker. Succes!

Lees ook: Een kijkje achter de schermen: 3 leuke weetjes over Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @heelhollandbakt | Beeld: © Roland J. Reinders/ MAX