04 november 2020
Sanne

Dit wil je proeven

Koreaans eten is over het algemeen om je vingers bij af te likken. Zo kunnen we enorm genieten van een Koreaanse groentepannenkoek of pittige Koreaanse kippenvleugels. Daarnaast smaakt de bloemkool ook een stuk beter als je hem op z’n Koreaans bereidt. Na vandaag kunnen we een nieuw gerecht aan dit lijstje toevoegen: Gilgeori.

Koreaanse tosti

Dacht je dat de tosti iets oer-Hollands was? Niks is minder waar! Er zijn veel meer landen die iets lekkers tussen twee sneetjes brood te serveren. Zo hebben ze in Italië de panini, Frankrijk heeft croques en in Korea hebben ze de Gilgeori. De Koreaanse tosti Gilgeori wordt voornamelijk als streetfood verkocht. De afgelopen twintig jaar was de Gilgeori een beetje naar de achtergrond verdwenen, maar nu is de populaire snack weer helemaal terug.

Het geheim van de Gilgeori

Gilgeori wordt gemaakt van twee sneetjes melkbrood of brioche, belegd met ei, knapperige groenten (denk aan reepjes wortel of groene kool), kaas en meestal ook ham. De tosti wordt geserveerd met mayonaise en ketchup. Maar wat maakt de Gilgeori tosti nou zo bijzonder? Het geheim zit hem in een theelepel suiker. Dat zorgt voor een goede balans tussen de hartige kaas en groenten. Het knapperige brood maakt het geheel tot een populaire lekkernij.

Zelf Gilgeori maken

Voor iedereen die inmiddels wel benieuwd is naar zo’n Koreaanse tosti, hebben we goed nieuws: het is ontzettend makkelijk om zelf te maken! Nu zijn tosti’s überhaupt niet heel moeilijk om te maken, en dat is met de Gilgeori gelukkig niet anders. En hoewel het een internationaal gerecht is, hoef je er niet voor naar de toko. Alle ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt vinden, ideaal!

Ook lekker: Gek op pittig, kaas en kip? Dan moet je deze ‘Buldak’ echt eens proberen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Videostill YouTube