Ingrediënten
  • 1 kilo kipfilet
  • 110 gram chilivlokken (of minder als je het iets minder pittig wilt hebben)
  • 2 eetlepels sambal naar keuze
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • 40 gram honing
  • 6 knoflookteentjes
  • 2 theelepels gemberpasta
  • 100 gram mozzarella
  • 1 bosje lente-ui
  • 60 milliliter water
  • peper en zout
30 min.
4 pers.

Deze Buldak is Koreaans en heel lekker!

In Nederland eten we eten uit veel verschillende keukens. Sommige keukens worden wat meer gegeten dan anderen, maar vandaag introduceren we Koreaans eten. Het wordt nog niet veel gegeten in Nederland, maar het is zo lekker! Het is pittig en heel smaakvol met veel kruiden. Dit gerecht heet een kaas-Buldak. Het is niet moeilijk te maken en het is verrukkelijk! Probeer het maar.

Wat moet je doen?

  • Meng de chilivlokken, sambal, sojasaus, 2 eetlepels olie, honing, knoflook en gember in een kom. Er ontstaat dan een zoet-pittige pasta.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en schep dit door de zoet-pittige pasta.
  • Verwarm wat olie in een gietijzeren pan en en schep de kip in de pan. Doe het water in de schaal waar de kip in zat en zorg daarmee dat je alle pasta uit de schaal ook in de pan krijgt. Laat het geheel op middelhoog vuur 10 minuten koken met de deksel op de pan.
  • Schep alles om en laat het geheel nog eens 10 minuten met de deksel op de pan koken.
  • Verwarm de grill van de oven.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en leg dit op het kipmengsel. Laat de kaas smelten en goudbruin worden onder de grill van de oven. Snijd de lente-uitjes fijn en sprenkel dit over je gerecht.

Eet smakelijk!

Wil je zelf sambal maken? Bekijk dan dit recept:

Lees ook: Psst: Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Maangchi | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 kilo kipfilet
  • 110 gram chilivlokken (of minder als je het iets minder pittig wilt hebben)
  • 2 eetlepels sambal naar keuze
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • 40 gram honing
  • 6 knoflookteentjes
  • 2 theelepels gemberpasta
  • 100 gram mozzarella
  • 1 bosje lente-ui
  • 60 milliliter water
  • peper en zout