Maayke

Zó lust iedereen het wel!

Niet iedereen staat te springen zodra het woord ‘bloemkool’ valt. Deze groente bevat een tal van gezondheidsvoordelen. Zo heeft het antioxiderende eigenschappen, beschermt het tegen hart- en vaatziekten én helpt het de spijsvertering. Maar ja, dan moet je het wel lekker vinden… Gelukkig weten wij een manier hoe je ‘m lekker kunt bereiden! 

Genoeg reden dus om voortaan wat vaker een bolletje bloemkool in je winkelwagentje te leggen.

Wat heb je nodig?

  • 1 bloemkool
  • plantaardige olie (voor het frituren)
  • 65 gram bloem
  • 65 gram maïzena
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 240 milliliter (ijs)water
  • 1 ei, geklutst
  • een snufje zout
  • 60 milliliter chilisaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 lente-uitjes, gesneden

Zo maak je het:

  • Mix in een grote kom de bloem, maïzena en bakpoeder samen. Voeg het (ijs)water, het ei en wat zout al roerend toe aan de meelmix. Roer totdat er een egale substantie ontstaat.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en haal elk roosje door het meelbeslag heen.
  • Voeg in een andere kom de chilisaus, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en gember samen. Zet de kom aan de kant.
  • Verhit een diepe koekenpan met de plantaardige olie en bak hierin de bloemkoolroosjes met het beslag. Bak beide kanten ± 4 minuten totdat de het beslag goudbruin van kleur is.
  • Haal de roosjes uit de pan, in een schaal. Schenk de sausmix over de roosjes en roer alles goed door elkaar.
  • Serveer de bloemkoolroosjes op een bord en gebruik als topping de sesamzaadjes en gesneden lente-uitjes. Enjoy!

Bekijk de video met instructie hier

Lees ook: Zo maak je heerlijk, romige bloemkoolpuree zónder room

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill, Delish