Ingrediënten
  • 4 bosuitjes, in stukjes gesneden
  • 1 halve, kleine, prei, in dunne reepjes gesneden
  • 100 gram courgette, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene chilipeper, fijngesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 3 champignons (shiitake), in plakjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 100 gram bloem
  • Snuf zout
  • 180 milliliter water
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels witte azijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel sesamzaadjes
20 min.
2 pers.

Eens wat anders dan de Nederlandse pannenkoek

Er zijn tig pannenkoekenrecepten die we al eens hebben geprobeerd, maar dat betekent heus niet dat we alle soorten pannenkoeken al eens hebben geproefd. Zo stuitten we onlangs op dit recept voor Koreaanse groentenpannenkoeken. Ontzettend lekker en ook nog eens gezond!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Doe de bosui, prei, courgette, chilipeper, zoete aardappel, champignons en gele ui in een kom.
  • Voeg de bloem, een snufje zout en het water toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Verhit een royale scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Doe het groentemengsel in de pan en verdeel gelijkmatig. Draai de pannenkoek na een paar minuten om. Gebruik eventueel een bord om de pannenkoek om te draaien.
  • Bak de andere kant 3 minuten. Doe eventueel nog wat extra zonnebloemolie in de pan, zodat de pannenkoek lekker krokant wordt.
  • Doe ondertussen de sojasaus, witte azijn, chilivlokken en sesamzaadjes in een kommetje en roer door.
  • Doe de pannenkoek op een bord en serveer met de saus.
  • Geniet ervan!

 

 

Ook lekker: Currykip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Maangchi | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 bosuitjes, in stukjes gesneden
  • 1 halve, kleine, prei, in dunne reepjes gesneden
  • 100 gram courgette, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene chilipeper, fijngesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 3 champignons (shiitake), in plakjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 100 gram bloem
  • Snuf zout
  • 180 milliliter water
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels witte azijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel sesamzaadjes