15 november 2023
Esther Reitsema

Dit hadden we nooit verwacht

Waar de één helemaal weg is van de Amerikaanse fritessaus van de McDonald’s, kiest de ander liever voor zoetzure saus on the side. Hoe dan ook: bij de grote M smaken de sauzen op de één of andere manier toch altijd wat lekkerder. En bij de zoetzure saus komt dat misschien wel door een bepaald, geheim ingrediënt. 

Pulp

Maak je geen zorgen: je hoeft niet te schrikken van het geheime ingrediënt van de zoetzure saus, zoals je misschien deed toen je erachter kwam dat Fristi en roze koeken van luizen worden gemaakt. Toch was het voor veel mensen even een shock toen ze erachter kwamen dat de zoetzure saus van McDonald’s gemaakt wordt van de pulp van een vrucht…

Abrikoos

Mango? Sinaasappel? Citroen? Allemaal fout. De zoetzure saus wordt namelijk gemaakt van de pulp van abrikoos. Zo geheim is dit ingrediënt overigens niet meer, want op de website van onze favoriete fastfoodketen staat al vermeld wat er allemaal in de saus gaat. Naast abrikozenpulp wordt-ie gemaakt van glucose-fructosestroop, water, suiker, gedistilleerde azijn, gemodificeerd maïszetmeel, raapzaadolie, zout, specerijen, natuurlijke aroma’s, verdikkingsmiddel (e415) en karamelsuikerstroop. Op X laten mensen weten behoorlijk geschrokken te zijn. Mijn favoriete saus met het meest vieze fruit? Hóe dan?!”, schrijft iemand.

Je eigen McDonald’s-menu

Eerder deelden we al een recept voor zoetzure saus, maar nu kunnen we ‘m dus écht volgens het recept van McDonald’s maken. Dat deden we ook al eerder met de beroemde kipnuggets. Zo heb je binnen no-time thuis je eigen McDonalds-menu gecreëerd!

Lees ook: Huh? TikTokkers ontdekken iets opvallends aan de ijsklontjes van McDonald’s

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favor Flav, McDonald’s | Beeld: Adobe Stock