Handig!

Een voordeel van koken is dat je huis heerlijk gaat ruiken naar alle geuren. Vooral als iets lang op het vuur moet pruttelen, zoals een heerlijke stoofpot. Heb je liever niet dat je hele huis gaat ruiken naar eten of blijft de geur te lang hangen? Dankzij azijn kun je dit verhelpen!

Vervelende geurtjes

Of je nu het raam opengooit of de afzuigkap op de hoogste stand zet: sommige geurtjes lijken maar niet weg te gaan. Gelukkig helpt azijn hier een handje bij. Want wist je dat je azijn voor een hoop dingen kunt gebruiken? Van het verdrijven van fruitvliegjes tot het ontkalken van de waterkoker en het schoonmaken van ramen en spiegels. Maar ook voor vervelende geurtjes biedt het uitkomsten. Het azijnzuur in azijn neutraliseert alkalische geuren, wat betekent dat het kan helpen om op een goedkope en gemakkelijke manier kookluchtjes te verwijderen.

Verdunnen of koken

Je kunt ervoor kiezen om een kommetje azijn naast je gasfornuis te zetten, maar je kunt het ook anders gebruiken. Verdun het bijvoorbeeld met water. Bewaar het daarna in een spuitfles en spuit het rond nadat je gekookt hebt. De geurtjes zullen binnen no time weg zijn. Ook kun je de azijn in een pan op het vuur doen en zachtjes laten koken. Dit zorgt ervoor dat de lucht sneller schoon is én de stoom zorgt ervoor dat de geurtjes sneller verdrijven.

Aanhoudende geurtjes

Wil je eventuele aanhoudende geurtjes doden, dan wordt geadviseerd om je kommetje azijn een nacht buiten te laten staan. Zet hem daarna in de keuken en je zult merken hoe snel de lucht weer schoon ruikt. Handig!

Lees ook: Blik openen zonder blikopener? Met dit voorwerp krijg je hem ook open

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels