20 oktober 2020

Bij elke stop kunnen de hardlopers genieten van een Belgisch biertje

We trokken direct onze hardloopschoenen aan toen we hoorden dat de eerste Nederlandse wijnmarathon volgende jaar plaatsvindt. Maar wat blijkt nu? Onze zuiderburen hebben de combinatie van het hardlopen én bourgondisch genieten met een drankje al lang ontdekt! Bij deze marathon in Luik kun je onderweg genieten van zestien (!) verschillende biertjes. 

Biermarathon

In België wordt al enkele jaren de Beer Lovers’ Marathon georganiseerd. Rondom de stad Luik kunnen lopers de 42 kilometer afleggen onder het genot van feestelijke muziek en – hoe kan het ook anders – een heuse Belgische bierproeverij. Er zijn maar liefst zestien verschillende soorten bier waarvan je onderweg een slok kunt nemen, om vervolgens weer vrolijk verder te rennen met het volgende biertje in het vooruitzicht. Meer motivatie hebben we niet nodig!

Editie 2021

Helaas moest ook de Luikse biermarathon dit jaar worden geschrapt, maar er is goede hoop dat het jaarlijkse hardloopfestijn in 2021 terugkeert. Op de website kun je de inschrijvingen in de gaten houden.  Wil je komend jaar helemaal uitpakken, dan raadt de organisatie je aan om het parcours verkleed af te leggen. In 2019 was het thema ‘rennen als helden’ en verscheen er menig superheld aan de start. Volgend jaar staat alles in het teken van ‘circus’, dus je kunt helemaal los met je outfit (al adviseren we je om die 42 kilometer niet op clownsschoenen te rennen). Bier en verkleedpartijen? Het lijkt ons een goede kruising van een hardloopwedstrijd en carnaval.

Biertje na afloop

Blijf je liever nuchter tijdens je sportieve prestatie, maar zie je een biertje na afloop wel zitten? Ook dan kun je bij onze zuiderburen terecht. Bij de finish van de marathon van Brugge en die van Gent staat bijvoorbeeld een koud brouwsel voor je klaar. Of loop de La Chouffe trail run in de Ardennen, die helemaal in het teken staat van het geliefde speciaalbier. Als je over de finishstreep komt krijg je geen medaille, maar een bieropener om je nek gehangen. Dat is nog eens een praktisch aandenken!

Lees ook: Hebben! Lidl komt met bitterballen gevuld met kaas en bier

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beer Lover’s Marathon | Beeld: Pexels