02 oktober 2020

Bij elk rustpunt kunnen lopers genieten van een glaasje wijn

Of je nu fanatiek hardloper bent of niet, dit nieuws motiveert je zéker om je sportschoenen uit de kast te halen. De eerste Nederlandse wijnmarathon is namelijk een feit. Enthousiaste lopers en wijnliefhebbers kunnen een parcours afleggen langs de wijngaarden van Zuid-Limburg en krijgen bij elke tussenstop een glaasje wijn aangereikt. Wijnen, wijnen, rennen!

Najaar 2021

De wijnmarathon staat gepland voor oktober 2021. Je hebt dus nog even de tijd om je conditie op peil te brengen. Een beetje trainen mag ook wel, want het 42 kilometer lange parcours bevindt zich in het meest heuvelachtige stukje Nederland: Zuid-Limburg. Gelukkig wordt het ploeteren een stuk aangenamer gemaakt door de rijkelijk vloeiende wijn.

Limburgse gezelligheid

Bij ieder rustpunt kunnen de lopers uiteraard bijtanken met water en sportdrank. De wijnmarathon zou geen wijnmarathon zijn als er niet ook een glaasje wordt aangeboden bij iedere stop. Daarnaast kunnen de marathonlopers genieten van Limburgse hapjes. Genoeg motivatie om de finish te bereiken is er ook. Daar word je namelijk ontvangen met nóg meer wijn. Ook is het allemaal voor een goed doel. Met je sportieve prestatie steun je namelijk KiKa, de stichting voor onderzoek naar kinderkanker.

Rennen en drinken

De Limburgers zijn niet de eerste die met het idee van een wijnmarathon op de proppen zijn gekomen. Zo kent Italië al de ‘Valtellina wine trail’, een pittige hardlooproute waarbij de sportievelingen om de paar kilometer een glas wijn ingeschonken krijgen. Ook wijnland Frankrijk kent een jaarlijkse marathon bij Bordeaux waarbij je maar liefst 23 (!) keer mag stoppen voor een gegist druivensapje.

Lees ook: Cheers: deze wijn past het beste bij je sterrenbeeld

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Pexels