01 februari 2018
Robby

Is snacken na acht uur ‘s avonds echt zo slecht?

Je hebt het vast ook wel eens gehoord: je kan het beste voor acht uur ‘s avonds eten en na die tijd niet meer, want die calorieën sla je direct op als vet en dan wordt je dik. Een waar rampscenario en daarom doen wij ons uiterste best om na Goede Tijden, Slechte Tijden de voorraadkast te mijden. 

Maar is dit wel echt zo, of hebben we hier te maken met een broodje aap-verhaal?

Onderzoek
In een onderzoek uit wetenschappelijk tijdschrift Journal Obesity Research werd het tegendeel bewezen, er bestaat helemaal geen link tussen overgewicht en ‘s avonds eten. Wat wél werd aangetoond in een ander onderzoek uit 2008 is dat mensen die tussen 23 uur en 05 uur ‘s ochtends aten veel meer calorieën binnenkregen. Deze mensen eten dus ‘s nachts en dat komt bovenop hun dagelijkse hoeveelheid calorieën.

Niks aan de hand
Mensen die ‘gewoon’ ‘s avonds wel eens een greep uit de snoeptrommel deden eten niet significant meer aten dan mensen die dat nooit doen. Dus, de conclusie: je kan gewoon eten wanneer je wil. Het aantal calorieën dat je binnenkrijgt is relevant voor gewichtstoename, niet het tijdstip waarop je eet.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Unsplash