Heerlijk luchtige roereieren maak je zo

Wat is er lekkerder bij het ontbijt dan een heerlijk bord vol roereieren? Luchtig en romig, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Vooral als je in een hotel overnacht zijn de roereieren bij het ontbijtbuffet altijd ongelofelijk lekker.

Om de één of andere manier lukt het ons nooit om ze zo romig en luchtig te krijgen, maar met deze truc wel!

Luchtig
Een van de meest populaire eiergerechten is toch wel roerei. Sommigen maken het met alleen ei, anderen voegen room of melk toe. Maar er is een gek ingrediënt waarmee je de allerluchtigste roereieren ooit maakt en je hebt het zeer waarschijnlijk al in je koelkast staan: koolzuurhoudend water, oftewel, Spa rood!

Luchtzakjes
Breek een paar eieren in een kom en voeg daar een scheutje koolzuurhoudend water aan toe. De bubbels in het water doen wonderen voor de luchtigheid van het ei. Door het toevoegen van het water ontstaan er namelijk luchtzakjes die uitzetten bij verhitting en dit resulteert in een heerlijk luchtig eitje. Hoeveel moet je toevoegen?  Een eetlepel per twee eieren. Je roereieren krijgen op deze manier veel volume zonder dat ze waterig worden. En die prik verdwijnt tijdens het koken, daar merk je dus niets van!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels