25 september 2020
Vivian

Een gezond ontbijtje hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn

Wij Nederlanders houden het ontbijt het liefst lekker simpel. Geen uitsloverij met pannenkoeken of scones, maar gewoon twee sneetjes brood. Wat jam, hagelslag of een plakkie kaas erop, en wij zijn tevreden. Niks mis mee. Toch zou je nog één ding moeten toevoegen: fruit of groente. 

Simpele tip

Het klinkt misschien als een heel simpele tip. En heel eerlijk: dat is het ook. Toch slaan we dat stuk fruit steevast over in de ochtend. Halverwege de dag denken we ineens: oei, ik moet ook nog wat groenten en fruit eten vandaag. Het is goed om je dag al te beginnen met een stuk fruit of groente. Hierdoor maak je niet alleen een vliegende start met je dagelijkse schijf van vijf, je geeft je ontbijt ook nog eens een gezonde boost.

Vezels

In fruit en groente zitten veel vezels – iets waar veel mensen te weinig van binnenkrijgen. Door meer vezels te eten, voel je je voller en heb je minder snel zin in tussendoortjes. Voedingsmiddelen als fruit, groenten, noten en volkoren producten zijn tevens goed voor de vertering, vertelt voedingsdeskundige Maggie Michalczyk. Zo zorgt het ook voor een minder opgeblazen gevoel.

Ideetjes

Je kunt natuurlijk heel makkelijk een sinaasappel of een banaan eten naast je twee bammetjes. Toch zijn er ook genoeg ontbijtjes waar je lekker wat fruit of groenten in kunt verwerken. Maak bijvoorbeeld eens bananenpannenkoekjes of wortelpannenkoekjes. Heb je haast? Deze vier gezonde ontbijtjes zijn makkelijk voor on the go. Of maak bijvoorbeeld een omelet met spinazie en drie soorten kazen.

Lees ook: Recept: pure chocolade bananenbrood

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Eat This, Not That | Beeld: Unsplash