Ingrediënten
  • Voor de frosting:
  • 880 milliliter volle kokosmelk
  • 510 gram lactosevrije, pure chocolade
  • 60 gram kokosolie, gesmolten
  • 240 gram poedersuiker
  • Voor de cake:
  • 390 gram volkorenmeel
  • 180 gram donkere cacaopoeder
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 710 milliliter amandelmelk
  • 240 gram kokosolie, gesmolten
  • 380 gram appelmoes
  • 505 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Bessen naar keuze, voor garnering
Vivian
60 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de frosting:
  • 880 milliliter volle kokosmelk
  • 510 gram lactosevrije, pure chocolade
  • 60 gram kokosolie, gesmolten
  • 240 gram poedersuiker
  • Voor de cake:
  • 390 gram volkorenmeel
  • 180 gram donkere cacaopoeder
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 710 milliliter amandelmelk
  • 240 gram kokosolie, gesmolten
  • 380 gram appelmoes
  • 505 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Bessen naar keuze, voor garnering

Wie had ooit gedacht dat een chocoladetaart zonder zuivel zó lekker zou smaken?

Zeg het woord ‘chocoladetaart’ en wij zijn om. Vooral als-ie ook nog eens lactosevrij is. Deze zuivelvrije chocoladetaart bestaat uit drie cakelagen en een heerlijke frosting. Nogal wat werk, maar zeker niet alleen voor gevorderde keukenprinsen en -prinsessen. Wij willen ons maar al te graag uitsloven in de keuken voor zo’n smeuïge en smaakvolle lactosevrije chocoladetaart.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verhit de kokosmelk in een kleine pan, maar laat het niet koken. De kokosmelk is ook op te warmen in de magnetron, ongeveer 2 minuten.
  • Leg de lactosevrije chocolade in een grote kom en giet de hete kokosmelk hier overheen, zodat de chocolade smelt. Mix dit goed door elkaar.
  • Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de kokosolie en poedersuiker toe. Klop met een handmixer tot een gladde massa.
  • Bedek de kom en bewaar deze een nacht in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet drie afzonderlijke ronde cakevormen van 20 cm in en zet apart.
  • Neem een grote kom. Doe hier het volkorenmeel, donkere cacaopoeder, suiker, baking soda, bakpoeder en zout in. Meng dit geheel samen en zet opzij.
  • Neem een andere grote kom. Doe hier de amandelmelk, kokosolie, appelmoes, ahornsiroop, appelciderazijn en vanille-extract in. Meng ook dit geheel samen.
  • Voeg in twee batches het droge mengsel toe aan het natte mengsel en mix het met een spatel tot het gecombineerd is. Het is oké als er nog een paar klonten in zitten.
  • Verdeel het beslag over de drie ronde cakevormen en bak 35-45 minuten. Controleer met een tandenstoker of het gaar is. Laat het helemaal afkoelen.
  • Haal de frosting uit de koelkast en roer dit goed door.
  • Bepaal welke laag cake je als onderste laag neemt. Bedek met een laag (ongeveer 115 gram) frosting. Plaats hier vervolgens de volgende laag cake op. Bedek deze ook weer met frosting. Plaats de laatste laag cake hier bovenop. Bedek de gehele cake nu met een dikke laag frosting. Maak het af met bessen naar keuze.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Appelkruimelblondies met vanille-ijs

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube