07 augustus 2018
Desy

5. Ruim je apparaten op

In iedere keuken staan een heleboel apparaten die of heel vaak, of bijna nooit gebruikt worden. Geef alle apparaten die je niet of bijna nooit gebruikt weg óf berg ze op een goede plek, uit het zicht op.

4. Tupperware

30 plastic bakjes om eten in te bewaren waarvan je er maar een handjevol regelmatig gebruikt. Ze zijn een doorn in het oog iedere keer als je het keukenkastje opendoet. Voorkom dit door simpelweg de bakjes die je niet gebruikt weg te gooien. Misschien kun je er zelfs iemand anders blij mee maken.

3. Check je kruidenrek

We schreven er al eerder over: kruiden zijn niet onbeperkt houdbaar. Kijk dus even wat er in je keukenkastje staat en gooi wat niet meer houdbaar is weg. Vul aan wat bijna op is en gooi die zak zout ook daadwerkelijk in het zoutvaatje. Opgeruimd staat netjes!

2. Eten weggooien

Niet alleen je oude kruiden en je koelkast hebben af en toe een opruimbeurt nodig: ook de voorraadkast kan wel eens opgeruimd worden. Check alle potjes en blikken met spullen op hun houdbaarheid en gooi weg wat niet meer goed is. Ditzelfde geldt voor kleine restjes pasta, rijst of andere voedingswaren die je niet op gaat eten.

1. De puntjes op de ‘i’.

Neem een paar minuten tijd om alle dingetjes die op je aanrecht liggen op te ruimen. Denk aan elastiekjes, dopjes en kortingsbonnen van winkels. Ruim ze op (schuif ze niet zomaar in een lade) en je zult zien dat het geheel er een stuk opgeruimder uitziet. Onthoud ook dat alleen de dingen die je echt regelmatig gebruikt (zoals een koffiezetapparaat) op het aanrecht moeten staan.

Lees ook: Huh? Spinazie kan slecht zijn voor mensen met deze darmaandoeningen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels