Desy

Vijf verrassende toepassingen voor ijsblokjes

De meeste mensen hebben een vriezer vol met ijsblokjes. Vaak gebruiken we ijsblokjes alleen maar om onze drinken mee te koelen, maar wist je wel dat je nog veel meer dingen kunt doen met een simpel ijsblokje? Lees maar eens verder!

Dit zijn vijf handige tips met ijsblokjes.

1. Haal kauwgom uit kleding

Kauwgom uit je kleding halen is een vervelend karweitje. Gelukkig is het met een ijsblokje en een botermesje zo gefikst. Leg een of twee ijsklontjes op het stukje kauwgom en laat het liggen totdat de kauwgom koud en bevroren aanvoelt. Met een botermesje haal je de kauwgom snel weg.

2. Kleding strijken

Heb je een droger thuis, dan kun je dit trucje makkelijk toepassen. Zet je droger op de warmste stand en doe er een verkreukeld kledingstuk en een paar ijsblokjes in. Doe je één item in de droger, gebruik dan één ijsblokje. Doe je meer kledingstukken erin, gebruik dan niet meer dan drie blokjes. Je zult zien dat je niet meer hoeft te strijken als je de kleding eruit haalt!

3. Haal deuken uit het tapijt

Als je jarenlang een meubelstuk op je tapijt hebt laten staan, dan is de kans groot dat zich een deuk in het tapijt heeft gevormd. Wil je een keer je meubels verplaatsen, dan blijf je achter met een tapijt vol met gaten en deuken. Om het tapijt weer wat ‘fluff’ te geven laat je een ijsblokje op een deuk smelten. Kam daarna de vezels van het tapijt met je vingers. Hij zal er weer als nieuw uitzien!

4. Verhit gekookte rijst zonder uitdrogen

De meeste etensresten smaken het lekkerste een dag later, maar dan moeten ze niet uitgedroogd zijn. Om uitgedroogde rijst te voorkomen kun je een ijsklontje op de rijst leggen voordat je het in de magnetron stopt. Het ijsblokje zal stoom generen, waarna er iets meer vocht in de rijst komt.

5. Planten water geven

Of het nu een hangplant is of een plant in een pot die altijd lek lijkt te zijn: ijsblokjes zijn je oplossing. Leg een paar ijsblokjes op de aarde om de plant geleidelijk aan gehydrateerd te houden. De aarde zal op deze manier langzaam gehydrateerd worden waardoor het niet overstroomt.

Lees ook: Waarom smaken salades en ijsjes lekkerder met warm weer? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Kookfans©