08 augustus 2018
Maayke

‘Ik ging over m’n nek’

Het zal van menig persoon de ergste nachtmerrie zijn: het eten van je salade en opeens een hap nemen van een dode kikker. Het overkwam de 26-jarige Ingmar uit Rotterdam. Ingmar deelde zijn verhaal op Facebook en de verontwaardigde reacties stroomden binnen. 

Het zal je maar gebeuren…

Dode kikker

Afgelopen zaterdagavond ging Ingmar voor zijn werk aan nog even snel wat eten bij de bekende restaurantketen Happy Italy in Rotterdam-Noord. Toen hij een Caesar Salade bestelde ging het helemaal mis. Hij nam een hap van zijn net bestelde salade, maar merkte dat hij op iets raars beet. Toen hij de salade goed bekeek bleek er een dode kikker in te zitten. “Ik ging gelijk over m’n nek”, verteld de Rotterdammer in een interview. “Dat was zo vies. En ook vandaag voel ik me nog steeds ellendig.”

Facebookbericht

Met name hoe de bekende pizzaketen met zijn klacht omging, is hij niet over te spreken. “Ik hoefde de rekening niet te betalen, maar ze wilden me zo snel mogelijk de zaak uit hebben. Een beetje meer inlevingsvermogen had wel gemogen. Noteer m’n naam, zeg hoe je het netjes op wilt lossen, neem zoiets serieus.” Kort hierna bracht de jongen zijn verhaal, met foto naar buiten op zijn Facebookpagina. Happy Italy paste hierna al snel zijn houding aan. Daniel de Blok, directeur van Happy Italy nam contact op met Ingmar en beloofde hem er samen uit de komen. Vanmiddag is dit gelukt. “Ik heb hem persoonlijk excuses en een mooie geste aangeboden”, aldus De Blok.

Raadsel

Het is voor iedereen een raadsel hoe de dode kikker nu precies in de salade terecht is gekomen. “We verkopen 12.000 salades per week. Per dag hebben we gemiddeld meer dan 10.000 gasten. Voor het eerst in zeven jaar hebben we zo’n voorval”, zegt De Blok. Er is volgens de directeur contact gezocht met de slaleverancier. “Deze verwerkt 100.000 kilo per week en zei dat dit bij hem eens in de vijf jaar gebeurt. Daar is niets aan te doen.”

Lees ook: Restaurant laat zich compleet gaan na slechte review van gast

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Facebookfoto, Ingmar Coesel