05 november 2018

Blijkbaar raspen wij kaas ons hele leven al verkeerd

Over het algemeen zijn er een aantal dingen in de keuken waarvan we denken dat we ze onder de knie hebben. Als we ons hier toch wat meer in verdiepen blijkt al snel dat we dit, uit automatisme, stiekem toch ons hele leven al verkeerd doen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het gebruik van een knoflook- of citroenpers, het bewaren van een (staal)spons in de keuken of het bewaren van je wijnflessen. En ja, daar kunnen we ook nu het gebruik van een kaasrasp aan toevoegen.

We maken het onszelf veel moeilijker dan nodig is.

Virale video op Twitter

De meest voorkomende kaasrasp die in menig keuken staat, is een vierkante, rechtopstaande rasp. Elke zijde van deze kaasrasp heeft verschillende gaten, waardoor je de kaas in variërende grotes kan raspen. Je hoeft geen geniet te zijn om te achterhalen op welke manier je de kaas het beste door de rasp kan halen. Wél kan het een groot verschil maken hóé je de kaasrasp neer zet. Zo blijkt maar weer uit deze video die onlangs op Twitter viral ging. De nieuwe ontdekking van de kaasrasp heeft vele mensen op social media tot waanzin gebracht. De video die gedeeld is door Twitter-gebruiker @beasymss is inmiddels meer dan 20.000 keer geretweet. De video over deze ‘nieuwe methode’ van kaasraspen bereikte zelfs de nieuwszender BBC.

Kaas raspen

In de video die is gedeeld op Twitter is te zien dat deze vrouw de rasp niet rechtop zet, maar juist op z’n zij neerlegt wanneer ze begint met raspen. Zo op het eerste gezicht zou je zeggen dat dit niet veel verschil uitmaakt. Dat klopt, want de kaas komt er in precies dezelfde vorm uit. Wel maak je het voor jezelf een stuk makkelijker en houd je je keuken netjes als je de rasp neerlegt in plaats van staand houdt. De geraspte kaas valt namelijk op deze manier in de rasp zelf en niet op het aanrecht. De geraspte kaas is op deze manier veel makkelijker om over te brengen naar een schaaltje. Wel zo makkelijk, toch?

Keukenmachine

Vind je het raspen van kaas veel te veel werk met een kaasrasp? Dan kun je ook een keukenmachine gebruiken! Die keukenmachine kun je namelijk voor veel meer dingen gebruiken dan alleen malen en snijden. Waarschijnlijk heb je daar nog nooit bij nagedacht. Kaas raspen is een van die toepassingen die veel mensen vergeten. Ze gaan toch nog flink in de weer met de kaasrasp waar menig vinger weleens gesneuveld is. Dit geldt zowel voor middelharde kazen als harde kazen.

Lees ook: Zo maak je heel makkelijk 2 verschillende koolhydraatarme broden in de Airfryer

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Twisted, Twitter | Beeld: Max Pixel