Maayke

Zo moet je een wijnfles nooit bewaren

Haal jij je wijnflessen uit een prachtige wijnkelder of trek je een mooie wijn uit het wijnrek? Waar je precies je wijn vandaan haalt is zozeer het probleem nog niet. Wel hóé je je wijn bewaart, dit bepaalt namelijk hoelang je wijn goed blijft. In ieder geval kun je je wijnflessen dus voortaan maar beter niet meer op deze manier bewaren.

Of het nu rode, witte of rosé wijn is; dit is hoe je de fles bewaart in huis.

Horizontaal

Misschien doen de meesten dit al, helemaal als je een gebruik maakt van een wijnrek in huis. Toch is het wel erg belangrijk om te weten: wijnflessen moeten namelijk altijd horizontaal bewaard worden. Waarom? Wijnflessen zijn er niet voor gemaakt op rechtop te bewaren, dit gaat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van de wijn.

Bedorven

Wanneer je een fles met een kurk hebt is de kans groot dat deze uitdroogt wanneer je de fles rechtop bewaart. Er kan op deze manier zuurstof bij de wijn komen en dit zorgt ervoor dat de wijn sneller bederft. De wijn is dan al bedorven voordat je deze überhaupt hebt geopend. De enige oplossing? Leg alle flessen horizontaal neer zodat er geen zuurstof meer bij kan komen. Dus vanaf nu altijd in het wijnrek of in de koelkast neerleggen, je wijn zal veel langer meegaan!

Lees ook: Bah: dit gebeurt er met een keukenhanddoek als je deze een maand niet wast

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NSMBL | Beeld: Pixabay