Maayke

Servies

Er is niets zo vervelend als lelijke, bruine aanslag aan de binnenzijde van de theepotten en glazen. Het maakt niet uit hoe hard je het servies schoon boent, de bruine aanslag blijft vaak nog te zien. Gelukkig kan ook voor deze schoonmaakklus een vaatwastablet de oplossing zijn. Voeg wat kokend water samen met een vaatwastablet in de theepot of verdeel het water over de theeglazen. Laat dit een uurtje inweken en spoel het servies goed af. Je zal zien dat de bruine aanslag is verdwenen!

 

Witte kleding

Hardnekkige, gele vlekken in eerder mooie witte kleding kunnen lastig te verwijderen zijn. Door zweetvlekken rondom de oksel is voornamelijk de grootste oorzaak voor gele vlekken op witte kleding. Een vaatwastablet brengt hier voortaan verandering in. Het is simpel, want het enige dat je hoeft te doen is een vaatwastablet toe te voegen aan de witte was in de wasmachine. Volg het normale wasprogramma en je kleren zullen weer stralend wit zijn!

Pannen

Krijg je hardnekkig, aangekoekt vuil met moeite los van de pan(nen)? Dan is een vaatwastablet je nieuwe beste vriend. Zet de pan met aangekoekte etensresten op het fornuis. Vul de pan met een laag water en leg hier het tablet in. Zet het fornuis aan op middelhoog vuur en laat dit een aantal minuten koken. Voeg vervolgens de pan schoon met water en een spons of afwasborstel en hij zal er weer uitzien als nieuw!

Pagina 2/2

Lees ook: Grijze krassen op je borden? Met deze truc zijn ze zo weer weg

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay