Grijze krassen op je borden? Met deze truc zijn ze zo weer weg

Maayke

Borden worden weer zo goed als nieuw!

Het is onvermijdelijk: je mooie servies beschadigd in de loop der jaren steeds meer en meer. Met name op witte borden is dit goed te zien aan de grijze krassen die ontstaan. Erg is dit natuurlijk niet, maar echt mooi lijkt het niet. Gelukkig is er een erg makkelijke truc om je borden met grijze krassen weer zo goed als nieuw te krijgen.

Met een paar ingrediënten uit de keuken verwijder je grijze krassen op de borden.

Grijze krassen

Lelijke grijze krassen op borden kunnen te wijten zijn aan bijvoorbeeld de kwaliteit van het servies of het krassen van bestek tijdens het eten of wanneer het in de vaatwasser staat. Voor de makkelijkste en meest effectieve manier om grijze krassen te verwijderen heb je maar een paar dingen nodig. Zo is een beetje water, baking soda en wat geduld en tijd voldoende. Meng wat water en baking soda zodat er een pasta van de twee ingrediënten ontstaat. Wrijf deze paste met een doekje, spons of met je vinger over het bord.

Andere optie

Laat het mengsel even kort inwerken en je zal zien dat de grijze krassen volledig verdwenen zijn. Een goede manier om het kopen van een nieuw serviesset nog even uit te stellen. Indien je geen baking soda in huis hebt, kun je deze truc ook proberen met wijnsteenzuur. Let wel op dat deze truc niet werkt bij diepere krassen op het bord. Deze zitten te diep in het bord en deze krijg je er vrijwel niet uit.

Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

Lees ook: Dit is het geheim voor de meest krokante ovenaardappelen ooit

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Wonderhowto | Beeld: videostill, YouTube